Roland-Garros 2015

Na dan otvorenja Otvorenog prvenstva Francuske Roland-Garros, PEUGEOT, partner turnira od 1984. i službeno vozilo od 1989., postrojio je flotu od više od 200 vozila koja su tijekom tih petnaest dana poslužila za prijevoz igrača, VIP uzvanika, službenika i publike.

PEUGEOT nastavlja svoj angažman u tenisu

Ove godine u toj će se ulozi naći cjelokupna gama vozila PEUGEOT, među kojima će biti i posve nova zvijezda specijalne serije Roland-Garros: šik gradski automobil PEUGEOT 108 Top! Roland-Garros.

PEUGEOT i Roland-Garros, partneri već 31 godinu, dijele zajedničke vrijednosti kao što su emocije, učinkovitost i strast.

Roland-Garros održao se od 24. svibnja do 7. lipnja 2015. Ta nezaobilazna etapa Grand Slam turnira bila je izvrsna prilika za povećanje vidljivosti i komunikaciju marke PEUGEOT na međunarodnoj razini, prvenstveno putem reklamnih panoa. PEUGEOT je iskoristio ovu priliku kako bi izložio dio game specijalnih serija Roland-Garros, koju ove godine čine automobil PEUGEOT 108 Top! Roland-Garros, bicikl HYbrid-bike RG21 i skuter na 3 kotača Metropolis 400i.

Specijalne serije PEUGEOT Roland-Garros

Automobili PEUGEOT nose potpis Roland-Garros od 1989. godine na specijalnim serijama nadahnutim zemljanom podlogom tog teniskog turnira. Modeli PEUGEOT 208(1) i PEUGEOT 108 Top!(2) odraz su tog partnerstva u 2015. g.

Izvana je PEUGEOT 208 Roland-Garros prepoznatljiv po kućištima retrovizora u narančastoj „zemljanoj” boji, posebnim naljepnicama na bočnim stranama i vratima prtljažnika, natpisom Peugeot u boji i aluminijskim naplatcima od 16” s posebnim središnjim kapicama. U unutrašnjosti automobila na brigu o detaljima jasno ukazuju ekskluzivne dvobojne presvlake od perforirane kože s uzorkom Andrijinog križa, tepisi s izvezenim logotipom, kao i pojasevi i ukrasni elementi u boji. Ta specijalna serija ima mnoštvo serijske opreme, od panoramskog krova pa do zatamnjenih stakala i navigacije. Dostupna je u dvije boje karoserije: bijeloj Perle Nacré i crnoj Perla Nera.

PEUGEOT 108 Top!, novi model u posebnoj seriji Roland-Garros, pokazuje svoj sportski duh i profinjenost. Narančasta „zemljana“ boja obilježava njegov vanjski dizajn na naljepnicama Roland-Garros na prednjim vratima i vratima prtljažnika, kućištima retrovizora, poprečnoj letvici na prednjem dijelu krova, središnjim kapicama kotača s obrubom u boji, stražnjem difuzoru u sjajnoj crnoj boji i kromiranoj središnjoj ispušnoj cijevi. Unutrašnjost je također personalizirana: 108 TOP! Roland-Garros krase presvlake Rayura s narančastim prošivima, tepisi s izvezenim logotipom Roland-Garros, aluminijski pragovi na vratima, letvica u boji na prednjim vratima, naljepnica s uzorkom Andrijinog križa na armaturnoj ploči porculanskog izgleda. Nudi se i brojna serijska oprema: dodirni zaslon, automatski klimatizacijski uređaj, automatsko paljenje svjetala, otključavanje i pokretanje automobila bez ključa. Dostupan je u dvije boje karoserije: bijeloj Lipizan i crnoj Caldera.

U Kini će se ove godine proizvoditi i prodavati modeli PEUGEOT 2008 i PEUGEOT 3008 Roland-Garros.

U Latinskoj Americi, treću godinu zaredom, lokalno će se proizvoditi i prodavati tom prilikom limuzina PEUGEOT 308 Roland-Garros.

PEUGEOT: službeno vozilo od 1989. godine

Ove godine u toj su se ulozi našli modeli PEUGEOT 3008 HYbrid4, 508 RXH, 2008, 5008, iOn, RCZ R, 308, 308 SW, 308 GT, 208, 208 Roland-Garros i 208 GTi, novi 108 Top! specijalna serija Roland-Garros, kao i Expert Tepee za prijevoz više osoba.

Putnici se u kabini mogu povezati na Wi-Fi, zahvaljujući sustavu Airbox Auto mobilne mreže Orange, koji omogućuje istodobno spajanje do 10 uređaja na Wi-Fi.

Tako su putnicima tijekom putovanja dostupni njihovi omiljeni sadržaji.

Dostupni su automobili pokretani motorima učinkovitim u pogledu potrošnje i emisija CO2. A od 2008. PEUGEOT organizira i školovanje vozača za eko-vožnju. Osim toga, ove će se godine vozila iz voznog parka prati pomoću sustava bez vode. Ta dva aspekta omogućuju s jedne strane znatno smanjenje emisija CO2, a s druge strane uštedu tisuća litara vode.

Kako bi se zorno prikazao uspon marke u višu klasu, za ovo novo izdanje 2015., vozni park mijenja boju i umjesto biserne bijele Nacré bit će u bisernoj crnoj boji Perla Nera.

Program „Road to Roland-Garros” ponovno u središtu pozornosti

Gotovo 240 milijuna gledatelja pratilo je prošlogodišnje izdanje programa „Road to Roland Garros” (#RoadToRG), koji sada već sedmu godinu prenosi putovanje najvećih međunarodnih igrača od njihovog hotela do pariških vrata Auteuil u automobilima PEUGEOT. Osim glumca Guillaumea Dolmansa i njegovih originalnih pitanja, ove će godine igrače intervjuirati i ženski glas modela PEUGEOT 508 RXH u kojem će se igrači voziti!

2015.: novi ambasadori marke sa znakom Lava

Nakon Davida Ferrera, Nicolasa Almagra i Novaka Đokovića, najboljeg igrača na ATP ljestvici koji je postao međunarodni ambasador marke PEUGEOT 2014., PEUGEOT je postao ponosni sponzor novih talentiranih teniskih ambasadora: Francuskinje Alizé Cornet, Švicarke Belinde Bencic, Argentinca Juana Martína Del Potroa, Španjolca Tommyja Robreda i Belgijanca Davida Goffina.

Nova aplikacija za nagradnu igru: „Tennis by PEUGEOT”

Aplikacija „Tennis by PEUGEOT” prava je igra koja uranja korisnika u svijet marke PEUGEOT, tenisa i prvaka kao što su Novak Đoković, David Ferrer, Tommy Robredo i dr. – ikone svjetskog tenisa i međunarodni ambasadori marke.

PEUGEOT je prigodom turnira odabrao platformu Adictiz Box i modul „App Social Reward” za stvaranje aplikacije predstavljene 22. svibnja 2015. Aplikacija „Tennis by PEUGEOT” dostupna je na međunarodnoj razini na platformi iOS, Android i na stranici http://tennis.peugeot.com. Dostupna je na francuskom, engleskom i španjolskom, omogućuje korisnicima ulazak u svijet tenisa kroz medij igre te objavljivanje fotografija, npr. na Instagramu, uz oznaku #TennisByPeugeot.

Ključni datumi partnerstva marke PEUGEOT i Francuske teniske federacije (FFT)

1984.: PEUGEOT ulazi u VIP selo turnira.

1989.: PEUGEOT postaje službeno vozilo turnira i lansira svoje prve specijalne serije.

1996.: Osnivanje turnira „Susreti Peugeot Roland-Garros” u Francuskoj.

1999.: Osnivanje turnira „Susreti Peugeot Roland-Garros” na međunarodnoj razini.

2000.: Prva specijalna serija skutera Roland-Garros.

2005.: Prva specijalna serija bicikla Roland-Garros.

2008.: Prvo školovanje eko-vožnje za vozače voznog parka Roland-Garros.

2011.: i0n, prvo posve električno vozilo u službenom voznom parku.

2014.: potpisivanje partnerstva s Novakom Đokovićem i 30. obljetnica partnerstva s FFT-om.

2015.: potpisivanje partnerstva s Tommyjem Robredom, Davidom Goffinom, Juanom Martínom Del Potrom, Belindom Bencic i Alizé Cornet.

(1) PEUGEOT 208 Roland-Garros od 21 000 €

(2) PEUGEOT 108 Top! Roland-Garros od 15 950 €

15.06.2015.