TOP lista malih gradskih auta

O benefitima malih gradskih auta nema potrebe trošiti puno stranica teksta, ali neke od najbitnijih stavki su okretnost, lakoća uparkiravanja, mala potrošnja. Izdvojili smo za vas nekoliko novih i simpatičnih modela koji vas neće ostaviti ravnodušnima i koji slobodno i samouvjereno mogu stati 'rame uz rame' svim limuzinama, suv modelima i karavanima.   

Toyota Aygo

Život je zabavniji kada krenete onamo kamo vas raspoloženje vodi, a ovaj auto definitivno ima tu moć. Kompaktan, tih i okretan, AYGO se bez napora kreće po uskim gradskim ulicama. Oblikovan je tako da vas iznenadi svojim sjajnim, hrabrim i dojmljivim novim izgledom. A, uz nekoliko senzacionalnih boja u ponudi, omogućava vam da se slobodno izrazite. Auto je to koji vrišti 'Vozi me!'. Svaki detalj konstrukcije na ovom vozilu analiziran je kako bi se osigurao najmanji mogući utjecaj na okoliš i najmanja potrošnja goriva. To je, prije svega, slučaj s motorom u novom Aygu (tip 2NR-FKE) koji se odlikuje dodatnim smanjenjem emisije štetnih tvari i impresivno malom potrošnjom goriva. Novi AYGO ima sve odlike za održavanje sigurnosti. Opremljen sustavom predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS) i upozorenjem za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA) – novi AYGO je spreman za sve okolnosti. Auto  nudi beskrajnu udobnosti, zvuk kakav trebate i povezanost s vašim pametnim telefonom te naprosto mami osmijeh na lice kada ga vozite. Simpatičnih malih dimenzija, a s dovoljnom kompaktnošću, daje vam 'paket' koji  trebate. Cijena osnovnog modela iznosi 73 600 kn.

VW Up!

Individualan poput vas. Novi up! prilagodit će se vašem osobnom stilu i unijeti još više boje u vašu svakodnevnicu zahvaljujući brojnim mogućnostima individualizacije. Tako primjerice možete birati između različitih boja krova i vanjskih zrcala te dekorativnih folija za strane vozila i kotača od lakog metala. Njegov individualni izgled upotpunjuju LED svjetla za dnevnu vožnju i žmigavci u zrcalima, koji dolaze u sklopu serijske opreme. Novitet u modelu up! je sound sustav beats američkog audio stručnjaka BeatsAudio™ -  8-kanalno pojačalo sustava sa snagom od 300 W opremljeno je digitalnim signalnim procesorom (DSP). Cijena osnovnog modela iznosi 75 452 kn.

Peugeot 108

Auto ima profinjen dizajn s energičnom siluetom i zaigranim prednjim dijelom s  vragolastim pogledom dobivenim oblikom svjetala. Unutrašnjost je u boji koja naglašava njegov snažan karakter i životnu radost. Jedinstvenim stilom i neodoljivim licem, plijeni pozornost već na prvi pogled. Nudi udobnost bez premca za ugodnu svakodnevnu vožnju, zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dug je samo 3,47 m) te odličnom okretnošću i upravljivošću (krug okretanja od samo 9,60 m) koje mu omogućuju da se provuče posvuda. Valja istaknuti i udobnost ovjesa najviše razine te besprijekorno ležanje na cesti. Ima i korisne tehnologije koja olakšavaju svakidašnjicu, od opreme jednostavne za uporabu poput 7“zaslona osjetljivog na dodir dotehnologije Mirror Screen koja omogućuje kopiranje aplikacija s pametnog telefona te njihovo upravljanje putem tableta osjetljivog na dodir.Osnovni model možete pronaći po cijeni od 78 990, s PDV-om. 

Citroen C1

Citroën C1 optimističan je odgovor na potrebe urbane mobilnosti. Dolazi u inačici s 5 vrata te postoji i u izvedbi s krovnim otvorom Airscape. Svoj jedinstven i dinamičan stil potvrđuje energičnom siluetom i vragolastim pogledom. Prednosti ovog automobila su snažna osobnost, optimističan dizajn i energična silueta, dvobojne kombinacije, kompaktnost, okretnost, ergonomija i udobnost. Korisne tehnologije koje vam mogu povećati užitak vožnje su kamera za vožnju unatrag, pristup i pokretanje vozila bez ključa, povezanost s internetom - 7" tablet osjetljiv na dodir, tehnologija Mirror Screen. Također, auto je i mali potrošač - od 3,8 l / 100 km (88g CO2/km). Sa svojih 8 boja karoserije, Citroën C1 privlači pozornost, a jasnu pripadnost obitelji novih automobila CITROËN istodobno izražava svojim dnevnim LED svjetlima. Osnovni model možete pronaći po cijeni 78 300, s PDV-om.

 

Renault Twingo

Okretan. Šarolik. Dojmljiv. Sa zaigranim prednjim svjetlima i modernim naljepnicama, ovaj model odlikuje suvremen i optimističan izgled. Osim modernog izgleda, auto je udoban i ima sva potrebna pomagala da poželite ne izlaziti iz njega.  Jeste li gradska zvijerka, mudri štediša ili avanturist? Nije bitno, ovaj se auto apsolutno prilagođava vašim potrebama. Osim male potrošnje očekuje vas i dodatna oprema - kromirana kućišća retrovizora, uspravna mreža za prtljažnik, naslon za ruke, obloga prtljažnika, zavjese za stražnja stakla, osvijetljeni pragovi vrata, audio sustav Focal Music Premium, presvlake za sjedala te nosač za bicikle. Ovaj auto razoružat će vas i iznenaditi svojom višenamjenošću. Nitko mu ne može odoljeti. Cijena osnovnog modela iznosi 68 900 kn.

12.03.2019.