Zbogom Veyron: Najsnažniji i najbrži superautomobil zvat će se Chiron

Bugatti se odlučio za ime nasljednika modela Veyron. Kako su objavili, najsnažniji, najbrži, najluksuzniji i najekskluzivniji produkcijski supersportski automobil zvat će se Chiron. Svjetska premijera Chirona zakazana je sljedeće godine u ožujku na sajmu automobila u Genevi.

Novi model je dobio ime po Louisu Chironu, Bugattijevom vozaču iz 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća. U svoje vrijeme, Chiron je bio najbolji vozač utrka na svijetu.

Tehničke specifikacije još su uvijek tajna. Glasine kažu kako će Chiron imati quad-turbo 8,0-litarski W16 motor koji isporučuje 1500 KS pri 1.500 Nm okretnog momenta.

Automobil će do stotke ubrzavati za 2,3 sekunde, dok će mu od 0 do 300 km/h trebati tek 15 sekundi. Maksimalna brzina će biti 480 km/h.

Chiron će naprijed imati 20-inčne, a nazad 21-inčne naplatke, naprijed će biti diskovi promjera 420, a nazad 400 milimetara. O hlađenju motora će se brinuti čak 15 hladnjaka.

Proizvodnja Veyrona je bila ograničena na 450 automobila, a Chiron će biti proizveden u 500 primjeraka. Što ne uključuje Targa verziju koja bi na tržište mogla stići 2018. godine.

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

12.12.2015.