Vozač razbio Bugatti iz 1924. vrijedan 300.000 eura

Ljubitelj trkaćih automobila Edmund Burgess sretan je što je živ nakon razbijanja oko 300.000 eura vrijednog starinskog Bugattija.

Ovaj 56-godišnjak natjecao se sa svojim Bugattijem "T13" iz 1924. godine na utrci Prescott Speed Hill u Gloucestershiru.

Nažalost, u jednom trenutku ovom automobilu otkazale su kočnice, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom pa je Bugatti zajedno završio u zidu.

Zapanjujuće je da se, unatoč velikoj šteti (T13 je ostao bez kotača, volana i još nekih dijelova), vozač sam izvukao iz olupine automobila, nakon čega je prema pričanju očevidaca, stresao sa sebe prašinu i otišao u obližnji bar na pivo.

Burgess je inače direktor kluba vlasnika Bugatti automobila. On je za britanske medije izjavio da se nada da će se ponovno vratiti na stazu za osam tjedana nakon što popravi automobil.

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

11.06.2013.