Veyron od porculana

Kada je neki automobil toliko perverzno skup kao što je to bugattijev Veyron, onda doista nema razloga da ga se ne napravi još skupljim, koliko god to truda, entuzijazma i tko zna čega iziskivalo.

Udruženim snagama Bugattija i njemačke tvrtke KPM (Königliche Porzellan-Manufatur Berlin) tako je nastao Veyron L'OR Blanc Grand Sport čije su vanjske i neke unutrašnje površine napravljene upravo od materijala koji obično nalazimo u kuhinji ili na zahodskim školjkama...

Razlog zbog kojeg je ovaj ekstremno krhki materijal upotreijebljen za izradu dijelova jednog od najbržih automobila na svijetu, nije posve jasan čak niti nakon pojašnjenja koje je dao direktor prodaje i marketinga tvrtke Bugatti Automobiles, Dr. Stefan Brungs: "Isprva izgleda neobičnim da se porculan upotrijebi za izradu najbržeg roadstera na svijetu. No, kreiranje jedinstvenih rješenja ideja je iza koje Bugatti stoji". Hmmm...

Cijena porculanskog Bugattija Veyron L'OR Blanc Grand Sport iznosi 1,65 milijuna Eura. I konačno, treba li uopće naglasiti da je ovaj automobil u potpunosti funkcionalan?

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

05.07.2011.