Njemački policajci ne stanu u nove Opel Insignije

Nemamo pojma vole li njemački policajci, poput američkih, krafne ili su u pitanju kobasice, no to nije razlog zbog kojeg ne stanu u svoja nova policijska vozila...

Koncem 2010. njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova u Hesseu naručilo je 800 Opel Insignia Sport Tourer za 25 milijuna eura. Dosad im je isporučena tek četvrtina vozila, a njemački plavci rado bi se odrekli preostale količine. Zašto?

Zato jer ne stanu u sjedala. Opel se, svojevremeno, pohvalio kako je u tehnologiju ponajboljih ergonomskih sjedala na tržištu uložio čak 50 milijuna eura. Šteta što u obzir nisu uzeli policajce koji u svakom trenutku oko struka nose lisice, pendrek i pištolj.

Međutim, neudobnost nije jedini problem zbog kojeg dečki žale za svojim starim Opel Zafirama. Navodno se iz novih Opel Insignija ni ne vidi dobro.

'Moramo imati dobru preglednost straga svake minute i svake sekunde'. rekao je prvi čovjek policijskog sindikata Lothar Hölzgen njemačkim medijima te zaključio - 'u pitanju je sigurnost'.

Ministar unutarnjih poslova, pak, odbacio je mogućnost raskidanja ugovora, što znači da će se plavci u Hesseu jednostavno morati naviknuti na svoje nove automobile.

tportal.hr

tportal.hr

tportal.hr - vijesti i teme iz Hrvatske i svijeta. Vijesti iz svih područja kao i najbrojniji web servisi.

24.04.2012.