Mirrow Provocator neki nazivaju budućnošću gradskih automobila

Mnogi su složni u ocjeni kako je riječ o ruskom odgovoru na Smart Fortwo, pri čemu dužinom od 269,5 centimetara odgovara usporedbi, no Mirror Provocator je konceptni automobil koji će biti predstavljen na pariškom salonu automobila u listopadu i pritom se pohvaliti činjenicom da može primiti četvero putnika.

Omogućuje mu to poprilično kockasti oblik karoserije koja se širi do 198 cm, dok je visina vozila 204,5 cm. Interijer uvelike nalikuje na onaj kod zrakoplova budući da sjedala na lijevoj i desnoj strani razdvaja prolaz, a zanimljiv je i ulazak u njega. Vrata visoka 170 i široka 60 centimetara smještena su na stražnjoj strani Provocatora i osmišljena su kao uobičajena za ulazak i izlazak iz vozila, no svaki od putnika ima mogućnost u slučaju nužde okoristiti se izlazima pored sjedala.

Očekuje se da će biti pogonjen 1,5-litarskim benzinskim ili dizel turbo motorom koji će ubrzanje s mjesta do 100 km/h omogućavati za 8,7 sekundi, dok će maksimalna brzina biti tehnički limitirana na 140 km/h. Naravno, u planu je i hybrid kao i električna verzija Provocatora kojem će veliki prostor ispod sjedećih mjesta omogućiti i veliku bateriju kojim bi automobil trebao proći 350-400 kilometara.

Ovaj stratup predviđa i poslovnu verziju modela, verziju za dostavu paketa pošte, ali i teksi koji bi produljen za 70 centimetara bio u mogućnosti prevesti dvije osobe više. Pedeset posto karoserije na njemu izgrađeno bi trebalo biti od reciklirane plastike.


netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

16.05.2016.