Jaguar u napadu

Nakon što je učinjen korak u pravom smjeru i predstavljen model XF, pa potom potvrđen zaokret modelom XJ, iz Jaguara uskoro stiže već sada pravi hit model F-type.

No, Britanci tu ne misle stati i uskoro bi nam trebali predstaviti još nekoliko vrlo zanimljivih noviteta.

Dakle, nakon što tijekom idućeg proljeća na tržište stigne F-type u cabrio izdanju, uskoro će ga slijediti i njegova coupe izvedba. Potom možemo očekivati SUV, manju limuzinu te nasljednika sadašnjeg XK.

I dok je F-type tu kako bi još dodatno osnažio imidž branda (nešto jako važno kada pripadate u premium segment) novce bi trebao donijeti SUV čiji je razvoj navodno u posljednjim fazama, a koji bi se trebao temeljiti na aluminijskoj platformi modela XJ.

Nadalje, na tržište bi trebala stići nova manja limuzina, konkurent BMW-ovoj seriji 3 i sličnim modelima. Ovaj bi model trebao ponuditi ekonomičnu motorizaciju i vrlo privlačan dizajn, a kvalitetom bi se posebno trebao isticati kako bi se otklonila svaka usporedba s neuspjelim X-typeom, čiji je ustvari nasljednik.

Izvori navode kako je konačni dizajn već odobren te kako ovaj automobil već ima zeleno svjetlo za proizvodnju, no datum dolaska na tržište još uvijek nije poznat.

Na kraju tu je i nasljednik trenutnog modela XK koji će biti dostupan u coupe i cabrio izvedbi. Iz Jaguara stiže najava kako će u odnosu na svog prethodnika sljedeći XK biti snažniji i luksuzniji modelu koji će možda čak otvoriti prostor za još jednog sportaša između sebe i F-typea.

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

04.12.2012.