Bugatti Chiron: vožnja u radikalnom serijskom automobilu

Iako je konkurencija bila strašna nema sumnje da je glavna zvijezda ovogodišnjeg Festivala brzine u Goodwoodu bio Bugattijev novitet.
 

Bugatti je objavio snimku vožnje u Chironu na usponu dugom 1,87 km. Za upravljačem je Andy Wallace, legedna Le Mansa i motorsporta uopće, koji je od 2011. službeni vozač Bugattija. "Velika je čast voziti ovaj poseban automobil, i to u ovakvoj fascinantnoj prigodi gdje se automobil premijerno predstavlja domaćoj publici", rekao je Wallace.

Prvi neslužbeni vozač koji je sjeo za upravljač Bugattijeve zvijeri snažne 1.500 KS bio je upravo Lord March, utemeljitelj Festivala brzine, a usprkos velikom iskustvu ostao je zatečen Chironovim mogućnostima: "U smislu automobilskog iskustva ovo je vrh vrhova – nevjerojatna snaga, ali odlična upravljivost. To je bio potpuni nalet na apsolutna sva osjetila“, rekao je britanski aristokrat.

index.hr

index.hr

Index.hr (www.index.hr) vodeći je nezavisni portal u Hrvatskoj, proglašen najboljim hrvatskim portalom 2003. od strane sva tri hrvatska informatička magazina (BUG, PC Chip i Vidi) – što je prvi takav slučaj u povijesti hrvatskog weba.

Index.hr objavljuje više od 200 vijesti dnevno – iz politike, sporta, showbusinessa itd., a sadrži i niz atraktivnih i nagrađivanih interaktivnih servisa, poput Media Indexa, besplatnog e-maila, foruma, baze automobila, najopsežnije kuharice na hrvatskom webu, baze fotografija Hrvatske, oglasnika itd.

05.07.2016.