Dizajn gazećeg sloja gume ključan je za stabilnost automobila

Možda niste o tome razmišljali na takav način, ali gume su poput modnih dodataka, kao dragulji koji nadopunjuju i podižu dizajn vašeg vozila

Od pneumatika se ne očekuje da samo osigurava dobro držanje ceste, trakciju, prianjanje i da bude sastavni dio ovjesa, već i da dobro izgleda. Prilikom dizajniranja vozila. profil gazećeg sloja ključan je faktor koji se može isticati na podu salona.
Svi gazeći slojevi mi izgledaju isto…!
Teško je, ako ne i nemoguće, znati ponaša li se neki gazeći sloj pneumatika bolje od drugog samo na jedan pogled. Jednostavno rečeno, jedino što vas povezuje s cestom s ta četiri gumena gazeća sloja veličine ljudske ruke. Dakle, kao što i sami možete pretpostaviti, oni su izuzetno važni za osiguranje visoke razine držanja ceste, sposobnosti zaustavljanja, performansi i sigurnosti. Osobito u nepogodnim vremenskim uvjetima.
Struktura, materijali i dizajn gazećeg sloja
To su elementi koji pneumatiku osiguravaju visoku razinu kvalitete i sigurnosti i niske troškove za korisnika. Dok je struktura nevidljiva, dizajn gazećeg sloja od crne gume prilično je vidljiv. Pogledajmo kako to utječe na dvije ključne performanse:
Sigurnost (razina prianjanja na tlo)
Kontrolu nad vozilom (razina upravljivosti na suhom tlu)


Kompletan članak pročitajte na autoPRESS.hr

11.10.2018.