Nova Toyota Auris u Hrvatskoj tijekom prvog kvartala 2013.

Nova Toyota Auris će svoju Europsku premijeru imati 29. rujna na pariškom salonu automobila. Na hrvatskom tržištu ovaj automobil očekujemo tijekom prvog kvartala 2013. Cijene, za sada, nisu objavljene.

Nadopunjen, jednim od najvećih panoramskih krovnih otvora u C segmentu, Skyview, novi dizajn unutrašnjosti Aurisa nudi više prostora, veću udobnost, bolju kvalitetu izvedbe te nove boje. Obrubi ventilacijski otvora i instrumenata, obloge središnje konzole i središnjeg tunela, kontrole klima i audio uređaja, te obloge vrata su izvedeni u sukladnoj, satenski srebrnoj izvedbi.

U višim paketima opreme, prednja ploča je presvučena kožom. U cijeloj unutrašnjosti je poboljšan osjećaj dodira. Obruč upravljača je presvučeno kožom nappa najviše kvalitete s jednostrukim "baseball" šavom. Gornja površina prednje ploče i rubni dijelovi obloga vrata su presvučeni mekanim materijalima. Pomoćni i rukohvati u vratima su izvedeni od mekanih zrnatih materijala, nasloni za ruke u vratima su podstavljeni, a prednji nosači su presvučeni tkaninom.

Toyota je bila prva tvrtka koja je ponudila mogućnost odabira tri vrste pogona u C segmentu, a sustav Hybrid Synergy Drive u novom Aurisu uključuje poboljšanja efikasnosti i dinamike ovog pogona.

Benzinski 1.8 u okviru hibridnog pogonskog sutava biti će u ponudi zajedno s dva dieselska motora - 1.4 i 2.0d te dva benzinska motora, 1.33 i 1.6. Očekuje se da će svaka vrsta pogona, benzinski, dieselski ili hibridni predstavljati trećinu ukupne prodaje modela Auris, što znači da je hibridni model na jednakoj razini s ostalim modelima, a ne odvojeni proizvod.

Dizajniran za Europu, njegovo najveće tržište, novi Auris će biti proizveden u pogonu Toyota Motor Manufacturing u Velikoj Britaniji, zajedno s modelom Avensis.

Dimenzije nove Toyote Auris iznose 4275 x 1760 x 1460 mm, uz međuosovinski razmak od 2600 mm. zapremnina prtljažnika u svim će izvedbama iznositi 360 dm3.Nova Toyota Auris će svoju Europsku premijeru imati 29. rujna na pariškom salonu automobila. Na hrvatskom tržištu ovaj automobil očekujemo tijekom prvog kvartala 2013. Cijene, za sada, nisu objavljene.

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

23.08.2012.