Jaguar potvrdio proizvodnju F-Typea

Govoreći na salonu automobila u New Yorku, Adrian Hallmark, globalni direktor marke, Jaguar Cars, potvrdio je: "Pokazali smo C-X16 u rujnu 2011. i reakcije su bile toliko pozitivne da smo ubrzali razvoj potpuno novog jaguarovog sportskog automobila"

Koristeći Jaguarovo znanje o aluminijskoj konstrukciji kojoj nema premca u industriji, F-Type će se predstaviti kao kabriolet i dvosjed s nepomirljivom namjerom se iskaže na cesti. Dostupan će biti raspon benzinskih motora uključujući i novu obitelj pogonskih agregata.

Ian Callum, direktor za dizajn, rekao je: "Pravi sportski automobil mora biti čist u svojoj svrsi i svojoj formi, imati mogućnost proizvesti takav automobil za Jaguar bila je privilegija i meni i mojem timu. Jaguarov C-Type, D-Type i E-Type bili su redom sportski automobili koji su se držali principa u svojem vremenu, a F-Type čini isto u svojem vremenu koje evo uskoro dolazi".

F-Type će se pridružiti postojećoj jaguarovoj gami automobila: XF limuzini i karavanskoj inačici Sportbrake, XJ-u i modelima XK coupe/kabrio. Puna tehnička specifikacija i detalji o modelu F-Type bit će objavljeni kasnije tijekom 2012. Prodaja će započeti sredinom 2013.

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

10.04.2012.