Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Malo je automobila na svijetu koji privlače pažnju poput bugattijevog Veyrona. Sviđao se nekome ili ne, jer ima i onih koji tvrde da se "tako" ne rade sportski automobili, Veyron i dalje ostaje jednim od najsnažnijih i najbržih modela.

Jednako tako, Veyron Grand Sport, roadster verzija ovog automobila, najbrži je i najsnažniji otvoreni auto na svijetu. No, izgleda da niti tisuću konjskih snaga nije bilo dovoljno jer je na ovogodišnjem salonu u Ženevi Bugatti predstavio Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Uz motor "posuđen" iz modela Super Sport, novi roadster pokreće čak 1200 KS snažni W16.

Najnoviji bugattijev roadster jamči vjetar u kosi brzine od 410 km/h što je, hm, dovoljno da vam trajno pokvari frizuru.

Ljubiteljima tehničkih podataka dopast će se i brojka od 1500 Nm između 3000 i 5000 o/min, a obujam W16 motora iznosi 7,9 litara. Grand Sport Vitesse dostiže 100 km/h za 2,6 s, a pogon je (kao i kod svih Veyrona) izveden na sva četiri kotača. U "normalnom" načinu rada, brzina je elektronički ograničena na 375 km/h.

Bugatti 16.4 Veyron Grand Sport Vitesse stoji 1,79 milijuna Eura, bez davanja.

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

13.04.2012.