VIDEO: Kineska agencija snimila reportažu o Yugićima u Zagrebu

Xinhua navodi kako je Yugo postao turistička atrakcija u glavnom gradu Hrvatske.

FOTO: Screenshot Twitter

Interes za Yugo, po mnogima jedan od najgorih automobila svih vremena, i dalje ne jenjava. Kineska državna novinska agencija Xinhua tako je objavila kratku video-reportažu o tvrtki koja u Zagrebu iznajmljuje ove automobile.

Xinhua navodi kako je Yugo postao turistička atrakcija u glavnom gradu Hrvatske. Riječ je o autu koji je, kako kažu, zahvaljujući niskoj cijeni bio najslavniji automobil u bivšoj Jugoslaviji, što je, doduše, upitna konstatacija s obzirom na brojne druge modele automobila koji su bili popularni u SFRJ.

- Za nas Yugo nikad nije bio samo automobil. Za nas koji živimo u zemljama bivše Jugoslavije Yugo je član obitelji, Yugo je naš najbolji prijatelj - kaže Antonija Buntak, vlasnica turističke agencije AB Travel i osnivačica tvrtke YUGOcar Adventure.

Tvrtka između ostalog nudi dva jednodnevna putovanja - jedno do Kumrovca, rodnog sela bivšeg predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, te drugo do tvornice Rimac Automobila.

Inače su u ponudi tri Yuga, Božo, Zagi i Žuti iz 1987. i 1989. godine. Prema informacijama na stranici unajmljivanje na četiri sata stoji 49 eura, deset sati je 79 eura, a 24 sati 109 eura. Unajmljivači moraju dati i polog od 300 eura koji će im biti vraćen kad vrate automobil bez oštećenja.

VIDEO:


Kompletan članak pročitajte na linku.

04.10.2018.