Ukida se zakonsko ograničenje

Mladi vozači opet će smjeti voziti brze aute

Vozači mlađi od 24 godine uskoro će ponovo moći legalno upravljati automobilima čija snaga motora prelazi 80 k

Stoji to prijedlogu izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojeg je Vlada RH uputila u Sabor. 

Za očekivati je da će zakonske izmjene na snagu stupiti prije kraja svibnja. Vlada je odlučila promijeniti zakon zato što ga nije moguće jednako primjenjivati na domaće i strane vozače, što je protivno odredbama Europske unije. 

Naime, među mladim vozačima koji su prošle godine bili kažnjeni za upravljanje automobilima sa snagom motora većom od 80 kW bilo je i 31 stranih turista, što je u suprotnosti s direktivom Europske komisije u kojem stoji da države članice svoje nacionalne odredbe o ograničavanju prava na upravljanje vozilom mogu primjenjivati samo na osobe koje imaju prebivalište u toj državi.

index.hr

index.hr

Index.hr (www.index.hr) vodeći je nezavisni portal u Hrvatskoj, proglašen najboljim hrvatskim portalom 2003. od strane sva tri hrvatska informatička magazina (BUG, PC Chip i Vidi) – što je prvi takav slučaj u povijesti hrvatskog weba.

Index.hr objavljuje više od 200 vijesti dnevno – iz politike, sporta, showbusinessa itd., a sadrži i niz atraktivnih i nagrađivanih interaktivnih servisa, poput Media Indexa, besplatnog e-maila, foruma, baze automobila, najopsežnije kuharice na hrvatskom webu, baze fotografija Hrvatske, oglasnika itd.

14.05.2015.
index.hr