Stiže novih 13 presretača u Hrvatsku

Većidućeg mjeseca na hrvatske ceste trebalo bi stići 13 novih presretača, a najvjerojatnije se radi o Audijima A4 u 3.0 TDI Quattro izdanju. 

Dolaskom novih Audija bi broj presretača porastao na oko 40, javlja Autoklub. Nabavka presretača dio je 13,4 milijuna kuna vrijednog natječaja za potrebe MUP-a i i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011. - 2020.

Neki od uvjeta natječaja bili su da motor mora biti dizelski sa 6 cilindara i snažan najmanje 160 kW ( 218 KS), te usuglašen sa 4WD pogonom i automatskim mjenjačem. Takav automobil mora ubrzati do 100 km/h za najviše 7 sekundi, a maksimalna brzina mu je minimalno 230 km/h. Pridodamo li svemu tražene gabarite i kapacitet prtljažnika izbor se u ponudi modela srednje klase suzio na dva automobila, A4 3.0 TDI Quattro i BMW 330d Xdrive. 

Kako je natječaj prema informaciji Autokluba u većini dijelova osvojila tvrtka Porsche Croatia, zastupnik koncerna Volkswagen, može se zaključiti kako će Audiji vrijedni i do pola milijuna kuna biti novi izbor.

index.hr

index.hr

Index.hr (www.index.hr) vodeći je nezavisni portal u Hrvatskoj, proglašen najboljim hrvatskim portalom 2003. od strane sva tri hrvatska informatička magazina (BUG, PC Chip i Vidi) – što je prvi takav slučaj u povijesti hrvatskog weba.

Index.hr objavljuje više od 200 vijesti dnevno – iz politike, sporta, showbusinessa itd., a sadrži i niz atraktivnih i nagrađivanih interaktivnih servisa, poput Media Indexa, besplatnog e-maila, foruma, baze automobila, najopsežnije kuharice na hrvatskom webu, baze fotografija Hrvatske, oglasnika itd.

23.02.2016.