Jeftinije ne može: Snižene cijene u Tesli, sada naručite Model X 70D

 

I vi ste jedan od onih koji bi željeli kupiti Tesla električni automobil, ali nemate dovoljno novaca? Ako ne možete izdvojiti 132.000 dolara za Tesla Model X P90D model ili 142.000 dolara za nabrijanu verziju isto modela, imamo rješenje za vas. Naime, Tesla Motors je u ponudu uveo i Model X 70D po cijeni od 81.200 dolara.

 

Istina, potrebno je uračunati i poštarinu, no ušteda od oko 60.000 dolara je neupitna. Kako piše Automotive News, najjeftiniji Teslin SUV dolazi u verziji s pet sjedala, dok za šesto sjedalo treba doplatiti 3000 dolara. Ako želite i sedmo sjedalo, dodajte još dolara.

Ako pak želite imati i opciju auto-pilota, to će vas koštati 2500 dolara, koliko košta i doplata za premium audio sustav. Uglavnom, sa svim doplacima cijena može narasti do 100.000 dolara.

Najskuplja komponenta kod Teslinih automobila su baterije. Stoga se upravo na tome segmentu moralo uštediti kako bi Model X 70D imao nižu cijenu. Tako je u ovaj SUV umjesto baterije kapaciteta 90 kWh, koja se nalazi u skupljim modelima, ugrađena baterija od 70kWh. No, i s njom Tesla ima pristojan domet od 354 kilometra s jednim punjenjem. A i 6 sekundi od 0 do 100 km/h ne zvuči nimalo loše. Baš kao i ni maksimalna brzina od 225 km/h.

Kako je narudži puno, a proizvodnja ograničena, isporuka Modela X 70D krenuti će u drugoj polovici sljedeće godine.

Tesla

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

05.12.2015.