Toyota podržava uređenje Urbanih vrtova

09.04.2014  je održana press konferencija kojom je najavljena nova sezona uređenja i opremanja Urbanih vrtova Zagreba. Tom je prigodom Toyota Croatia najavila svoju podršku, te su Toyota Hibridna vozila postala službena vozila projekta.

Projektom Urbani vrtovi uređuju se zapuštene zelene površine u Zagrebu, koje su sada namijenjene zajedničkom druženju i vrtlarenju. Trend vrtlarenja postaje sve popularniji, pa mnogi od nas uživaju u vremenu posvećenom uređenju balkonskih vrtova i teglica sa začinima na prozorskim okvirima. No, nedostatak obradive površine, ne mora biti prepreka za novi hobi. Prošle je godine Grad Zagreb oformio vrtne parcele, te omogućio da se građani putem javnog poziva prijave za korištenje vrtne gredice. Ljepotu i važnost projekta prepoznali su mediji čijom se predajom projekt proširio izvan Zagreba. Ove godine Zagreb otvara 2000 novih parcela, a vrtlarenje se nastavlja i u drugim gradovima koji najavljuju slične aktivnosti.

Organizatori projekta su Grad Zagreb, radio Kaj i 24 sata. Urbane vrtove uz TOYOTU podržavaju: Zagrebačka Pivovara, Pevec, Samoborka, Privredna Banka Zagreb, Šafram, Eko Taxi, čijim će se doprinosom već kroz nekoliko tjedana urediti vrt u Sesvetama. Sponzori doprinjose u najvećoj mjeri pri uređenju društvenih dijelova vrtova u kojima će se organizirati edukativne radionice, održavati koncerti, likovne radionice i male vrtne zabave.

Na press konferenciji održanoj u prelijepom ambijentu glazbenog paviljona zagrebačkog parka Zrinjevac Direktor Toyota Croatia d.o.o. gospodin Krešimir Bago je izjavio:
Pozdravljam prisutne u ime Toyote, automobilske marke koja na svjetskoj razini drži primat u proizvodnji automobila zelene – hibridne tehnologije.
Naši automobili, posebice hibridni, doprinose „čišćem i zelenijem“ okolišu na dva načina:
1. emisije štetnih plinova su značajno manje - ne samo emisije CO2, nego i dušičnih spojeva, za koje se dokazalo da imaju utjecaj na razvoj kancerogenih bolesti
2. emisije buke su također značajno manje – jer se radi o automobilima koji su sposobni kretati se gradom samo na električni pogon, dakle potpuno tiho.
Ponosan sam što se pridružujemo projektu koji će oživjeti i zazeleniti donedavno zapuštene kutke grada Zagreba (kasnije i nekih drugih gradova) i našim sugrađanima omogućiti da u njima ponovo uživaju.

Oznake:

11.04.2014.