Renault 4L Plein Air

Povodom proslave desete obljetnice festivala 4L International, Renault je predstavio modernu inačicu modela 4L: Plein Air

Koncept pod nazivom e-Plein Air rezultat je suradnje odjela Renault Classic, Renault Dizajn i tvrtke Melun Rétro Passiona, stručnjaka za proizvodnju rezervnih dijelova za retro automobile i kolekcije modela proizvedenih između 1950. i 1990., kao što su Alpine, Citroën, Peugeot i Renault, koji je također surađivao na projektu.

Koncept e-Plein Air konstruiran je na platformi JP4 (skraćenoj platformi Renaulta 4), karoseriju i dijelove isporučio je naš partner Melun Rétro Passion, a motor je preuzet iz modela Twizy.

Festival 4L INTERNATIONAL održava se svake dvije godine od 2009., namijenjen je svim vlasnicima Renaultovih kolekcija te spaja zaljubljenike u Renaultove modele iz svih europskih zemalja. Festival se ove godine održavao od petka 19. srpnja do nedjelje, 21. srpnja. Na njemu je bilo je izloženo 1000 vozila iz više od 20 zemalja, a posjetile su ga tisuće zaljubljenika u Renault.

Elektrifikacija retro automobila trenutačno je vrlo popularna. Ovaj električni koncept odaje počast modelu 4L Plein Air iz 1968. Njime na zabavan način podsjećamo našu publiku na Renaultovu stručnost u proizvodnji električnih automobila.

25.07.2019.