Održan reli oldtajmera, Bosch Boxberg Klasik

Od 30. lipnja do 1. srpnja održana je utrka “Bosch Boxberg Klasik”. Omiljeni reli oldtajmera ponovo je ponudio zanimljiv presjek povijesnih automobila i po prvi put je cilj bio Bosch-ispitna staza u Boksbergu.

Start i cilj su Bosch-ispitna staza u Boxbergu

  • Pokretni muzej automobila od 200 povijesnih vozila
  • Prvi Bosch sajam za prodaju i kupovinu oldtajmera
  • Obiteljski program s mnogo atrakcija na ispitnoj stazi

Od 30. lipnja do 1. srpnja ove godine po trinaesti put je održana utrka „Bosch Boxberg Klasik“. Ovaj omiljeni reli oldtajmera ponovo je ponudio zanimljiv presjek povijesnih automobila i po prvi put je cilj bio Bosch-ispitna staza u Boksbergu. Točno 200 klasičnih automobila i oldtajmera, proizvedenih do 1984., krenulo je na stazu ujutro u 8.30h.

Nakon dvodnevnog relija oko Boksberga u nedjelju poslije podne organizirana je prezentacija "pokretnog muzeja automobila" u velikom zavoju Bosch-ispitnog centra, koja je bila vrhunac cijele manifestacije. Za posjetioce je ispitna staza bila otvorena od 10 do 17 h i nudila je raznovrstan obiteljski program s mnogim atrakcijama. Ostale informacije o reliju klasičnih automobila i o besplatnom Bosch Boxberg Klasik-appu koji je dostupan prvi put ove godine, naći ćete na adresi www.bosch-boxberg-klassik.de.

Prvi put prodaja klasika i oldtajmera tijekom reli-vikenda

Tijekom relija oldtajmera ispred ulaza ispitnog centra Boxberg održan je prvi Bosch Klasik sajam. Ovaj sajam, koji je inicirao Bosch odjel Automotive Tradition, omogućio je posjetiocima da u okviru Boxberg Klasik relija kupuju i prodaju klasične automobile i oldtajmere.

„Vožnja taksijem“ u povijesnom reli-vozilu

Jedan od vrhunaca atraktivnog programa bile su i „vožnje taksijem“ u povijesnim reli-automobilima iz 70-tih i 80-ih godina, pod vodstvom Christiana Geistdörfera, svjetskog prvaka u reliju 1980. i 1982. godine. Vaučeri za vožnju u povijesnom natjecateljskom vozilu, kao što je Lancia Delta Integrale ili BMW 2002 Tii, izvučeni su preko Facebooka na www.facebook.com/automotive.tradition. Pored brojnih mogućnosti za djecu u zabavnom programu su bile i interesantne izložbe o klasičnim vozilima i oldtajmerima, savjetovanje Bosch Classic Car servisa o popravci oldtajmera, kao i vožnja u oldtajmer autobusu.

Bosch odjeljenje Automotive Tradition podržava ljubitelje povijesnih vozila

Bosch Boxberg Klassik prvi put je 2000. godine organizirala društvena grupa „Bosch Oldtimer Schrauber“. Od 2007. ova grupa organizira ovaj reli zajedno s Bosch odjeljenjem za klasična vozila Automotiv Tradition. Ovo odjeljenje osigurava rezervne dijelove za ova povijesna vozila, kao i servis koji uključuje uporabu originalne dokumentacije za reprodukciju potrebnih dijelova. Osim toga Bosch Automotive Tradition nudi obimnu bazu podataka o klasičnim vozilima i oldtajmerima. Ostale informacije naći ćete na internetu na www.bosch-automotive-tradition.de ili na Facebooku na www.facebook.com/automotive.tradition.

18.07.2012.