NOVI SUV PEUGEOT e – 2008 stigao na hrvatsko tržište

PEUGEOT od srpnja lansira na hrvatsko tržište svoj SUV e-2008 za sve one koji su spremni za novu dimenziju užitka u vožnji automobila.

Zaljubljenik u slobodu i strastveni predstavnik vizije marke PEUGEOT o uzbudljivoj budućnosti, ovo vozilo predstavlja iznimno modernu interpretaciju instinktivne i svestrane vožnje. Po dimenzijama je istinski pripadnik segmenta SUV-ova te se ističe svojim snažnim i jedinstvenim stilom. Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja uključuje najnoviju generaciju sustava PEUGEOT i-Cockpit 3D te opremu i sustave za pomoć u vožnji koji su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke PEUGEOT.

Od sada su na hrvatskom tržištu na SUV Peugeot 2008 na raspolaganju tri vrste motora (električni, benzinski ili dizelski) s različitim razinama snage, od kojih svaki pruža iznimno energičnu i učinkovitu vožnju.

# SUV NAJNOVIJE GENERACIJE

Svijet se neprestano mijenja. Novi izazovi traže i stvaranje novih odgovora u svim segmentima vozila. U okviru obilježavanja 208 godina postojanja, marka PEUGEOT mirno nastavlja s ostvarivanjem svojih ciljeva u eri energetske tranzicije.

Novim SUV PEUGEOT 2008 ponovno smo istaknuli svoju viziju uzbudljive i sigurne budućnosti. Tim smo vozilom dokazali da se tehnologija i zabava međusobno ne isključuju i da nas vozila uvijek mogu iznenaditi. To vozilo jednostavnu vožnju pretvara u putovanje i usto svakome pruža razinu mobilnosti koja mu je potrebna.

Novi PEUGEOT 2008 pravi je predstavnik segmenta kompaktnih SUV-ova te simbol svega onoga na čemu se temelji današnji uspjeh game PEUGEOT: potvrda statusa na temelju dizajna te isticanje različitosti od konkurencije na temelju jedinstvenih inovacija i tehnologija.

VELIČANSTVENI SUV 

Zahvaljujući snažnom i prepoznatljivom stilu, novi SUV PEUGEOT 2008 vrlo je privlačno vozilo lijepih linija. Njime se definitivno ispisuje nova stranica u povijesti segmenta SUV-ova marke PEUGEOT. Iako poštuje sve trenutačne stilske smjernice game, ističe se i njegov jedinstveni karakter.

Skladne linije i opće proporcije karakteristične su za SUV: uvučeno vjetrobransko staklo zbog kojeg je poklopac motora vodoravan te snažan pogonski sklop. Vozilo je dobro postavljeno na kotačima i ostavlja dojam čvrstoće, snage i sigurnosti.

Prepoznatljivi prednji dio statusnog dizajna sastoji se od uspravno postavljene maske koja je u boji karoserije na električnim verzijama, lijepo oblikovanog poklopca motora i LED dnevnih svjetala koja pomalo nestaju ispod farova i ponovno se pojavljuju u nižem dijelu.

Slojevit i odvažan profil s različitim trokutastim linijama odmah privlači poglede. Rezultat toga je okretnost i živahnost, što predstavlja pravi tehnološki podvig u izradi dijelova: bočne strane nikada nisu imale toliki volumen! Te linije završavaju na vratima prtljažnika, čime se postiže neosporiva skladnost i homogenost cjeline.

Robustan stil dodatno je naglašen kotačima velikog promjera (690 mm) koji savršeno ispunjavaju prostor ispod blatobrana. Naplatci od 18” dolaze s umecima kojima donose višestruke prednosti: jednostavnija personalizacija i značajno smanjenje mase: 4 kg na svim kotačima ukupno.

Uspon u višu klasu i elegancija naglašeni su dvobojnim crnim krovom „Black Diamond” i sitotiskom na C-stupu u inačicama GT Line i GT.

Stražnji dio odlikuje snažan izgled i visoka linija karoserije, pri čemu su svjetla povezana crnom letvicom, a inačice pokretane motorima PureTech 130/155 i BlueHDi 130 dolaze s dvostrukom ispušnom cijevi.

Uvijek prepoznatljiv potpis u obliku triju linija LED svjetala na ovom je vozilu dobio novu verziju. Svijetle i danju i noću: nalaze se na stražnjem dijelu na svim verzijama te na prednjim svjetlima na luksuznim izvedbama. Ovisno o tržištu, sve inačice mogu koristiti svjetla izvedena u LED tehnologiji.

Osim uobičajene ponude, dostupne su i neke posebne i vrlo upečatljive boje karoserije koje daju dodatnu notu cijelom izgledu:

- crvena Elixir, jarka boja koja ističe dubinu i jačinu tona

- plava Vertigo, tri sloja za iznimno sjajnu boju

narančasta Fusion, nova metalik boja ekskluzivna za novi SUV PEUGEOT 2008.

Gotovo je s monotonijom! U unutrašnjosti je posebna pažnja posvećena bojama i materijalima gdje su se vješto kombinirali plemeniti materijali i originalne boje:

- suptilni ukrasni elementi armaturne ploče dolaze u narančastoj (u inačici Active) ili plavoj (u inačici Allure) boji

- verzija Allure koja uključuje moderne presvlake „Cozy” svijetloplave boje donosi dašak svježine i naglašava tehničke aspekte

- dinamične inačice GT Line imaju malo tamnije uređenje koje je dodatno istaknuto elementima Adamite

- profinjene inačice GT/e-2008 GT donose kombinaciju materijala Alcantara®, kože i tehničke tkanine. Crna boja Onyx dolazi sa šavovima Adamite u inačicama GT, dok Alcantara® dolazi u ekskluzivnoj sivoj boji Greval® sa šavovima plave i zelene boje u inačici e-2008 GT.

To ugodno ozračje na verzijama GT i GT Line dopunjeno je svjetlosnim elementima koji dolaze u 8 boja koje možete mijenjati putem dodirnog zaslona.

PRODULJENI DOŽIVLJAJ

Zahvaljujući prostranim stražnjim sjedalima (trenutačno ima rekordne vrijednosti za novu zajedničku modularnu platformu (CMP), novi SUV PEUGEOT 2008 posebno je svestran SUV. Dužina od 4,30 m i međuosovinski razmak od 2,60 m daju mu i vrlo prostran prtljažnik obujma 434 l (prema normi VDA V210), i to bez obzira na motor, a to se odnosi i na 100 % električnu verziju! Kad je riječ o modularnosti, ona se postiže podnicom s dva moguća položaja (ovisno o verziji), koja može biti gotovo u potpunosti ravna kada je stražnja klupa preklopljena.

Brojni pretinci u kabini, od kojih se neki pojavljuju prvi put, omogućuju putnicima da odlože sve svoje predmete za svakodnevnu uporabu. Uz već tradicionalne pretince u vratima i pretinac za rukavice, tu je i veliki pretinac koji se nalazi ispod prednjeg središnjeg naslona za laktove te još jedan ispred ručice mjenjača. I naposljetku, jedan diskretno ugrađen pretinac nalazi se u donjem dijelu središnje konzole. U njemu se nalaze indukcijski punjači, a na njegov poklopac (kad je u otvorenom položaju) može se postaviti pametni telefon.

Putnici će također moći uživati u kabini prepunoj svjetlosti zahvaljujući krovnom otvoru (opcija) koji propušta puno svjetla. Budući da se otvara prema van, ne oduzima prostor u razini glava na stražnjim sjedalima.

Novi SUV PEUGEOT e-2008 nema specifičnu siluetu nego nekoliko detalja koji suptilno podvlače njegovu elektrificiranu osobnost:

- presijavajući logotip lava, koji se naizmjenično reflektira u plavoj i zelenoj boji, ovisno o kutu gledanja,

- specifični monogram,

- elegantnu prednju masku u boji karoserije,

- ekskluzivne presvlake sjedala Alcantara© « Gris Greval » na PEUGEOT e-2008 GT,

- na kraju, iskustvo u vozilu je upotpunjeno specifičnim prikazom na električnim izvedbama, na 3D zaslonu kao i na zaslonu na dodir.

Načini punjenja fleksibilni su i prilagođavaju se svakoj svakodnevnoj situaciji. Dostupna su tri načina punjenja:

- standardnim ili pojačanim utikačem Green Up™  koji dolazi s kablom za punjenje, za potpuno punjenje u 16 sati

- uređajem Wall Box: omogućuje potpuno punjenje u 5:15 sati kroz trofazni priključak (11 kW) ili u 8 sati kroz jednofazni priključak (7,4 kW),

- javnim terminalom: toplinska regulacija baterije omogućuje upotrebu punjača od 100 kW te se vozilo može napuniti za 80 % u 30 min.

Zadovoljstvo uzbudljive vožnje Full Electric

Budući da elektrifikacija zna biti čarobna, ovaj prvi električni SUV PEUGEOT omogućava pristup novom svijetu senzacija. 100% električan, vozač će profitirati u potpunoj tišini i odsustvu vibracija. Novi PEUGEOT e-2008 nudi jasan pristup novoj mobilnosti uz slobodu kretanja po gradu čak i u zelenim zonama s ograničenim prometom.

Motor snage 100 kW (136 KS) i raspoloživim okretnim momentom 260 Nm dostupan odmah osigurava užitak u vožnji u svim situacijama. Baterija kapaciteta  50 kWh osigurava autonomiju kako bi se doseglo 310 km ovisno o normi  WLTP. Garancija na baterije je 8 godina ili 160 000 km za 70% svog kapaciteta punjenja. Budući da vrsta pogona ne utječe na karakteristike novog SUV PEUGEOT 2008, baterije su raspoređene ispod podnice. To garantira prostornost i volumen prtljažnika istovjetan termičkim izvedbama.

Posebna pozornost stavljena je na dinamičko držanje ceste novog SUV Peugeot 2008, nezaobilazno obilježje marke i koja osigurava dodir s cestom užitak u vožnji usporedan s benzinskim i dizelskim izvedbama.

Učinkoviti i ekološki prihvatljivi: motori s unutarnjim izgaranjem zadovoljavaju najnovije zahtjeve norme Euro 6

U skladu s najnovijim zahtjevima norme Euro 6 motori s unutarnjim izgaranjem imaju ugrađenu najnoviju tehnologiju marke PEUGEOT i svi su opremljeni sustavom Stop & Start i filtrom krutih čestica.

Za dodatnu razinu užitka i udobnosti u vožnji neki od tih motora mogu se kombinirati s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa (EAT8) najnovije generacije.

Ponuda benzinskih motora obuhvaća trocilindarske motore obujma 1,2 l koji su u skladu s normom Euro 6d:

- PureTech 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

- PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem

- PureTech 155 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem (samo u inačici GT).

Od dizelskih motora u ponudi je četverocilindarski motor obujma 1,5 l (u trenutku izlaska na tržištu ispunjavao je normu Euro 6d-TEMP):

- BlueHDi 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

- BlueHDi 130 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

 

Snaga (KS)

Mjenjač

Gorivo

CO² (g/km)

Preporučena prodajna cijena bez dodatnih opcija

 

bez PDV-a

s PDV-om

MODELI S ELEKTRIČNIM MOTOROM

50 kWh 136 ACTIVE

136

elektromotor

E

0

215.920,00

269.900,00

50 kWh 136 ALLURE

136

elektromotor

E

0

225.120,00

281.400,00

50 kWh 136 GT Line

136

elektromotor

E

0

234.320,00

292.900,00

50 kWh 136 GT

136

elektromotor

E

0

246.720,00

308.400,00

25.06.2020.