508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Mi smo PEUGEOT SPORT ENGINEERED: odjel za vozila visoke performanse marke PEUGEOT. Želimo stvoriti novu vrstu performansi izradom strojeva čiji električni pogon čini vožnju jedinstvenim iskustvom i stvara nezaboravne osjećaje.

Utrli smo put prema novoj eri u kojoj caruje kilovat. Njime izražavamo dosad neviđene vrijednosti snage i okretnog momenta serijskih vozila marke PEUGEOT.

Kročimo potpuno novim putem i otiskujemo se na potpuno novo putovanje. Vodimo se našom tradicijom, strašću, znanjem i umijećem.

Mi, kao vozači i inženjeri, moramo naučiti usvajati nova znanja. Krećemo ispočetka, svladavamo nove tehnologije i osvajamo nova područja.

PEUGEOT SPORT INSIDE

PEUGEOT na najučinkovitijim vozilima marke, PEUGEOT 508 limuzina i SW, predstavlja prvi dio priče o odjelu PEUGEOT SPORT ENGINEERED. PEUGEOT je osmislio novu vrstu performansi koje čuvaju okoliš i omogućuju spajanje sportskog izgleda i tehnologije u novoj izvedbi Neo-Performance. Potpis koji čine tri nove linije Kryptonite istovremeno ukazuje na novi identitet odjela PEUGEOT SPORT i podsjeća na svjetlosni potpis serijskih modela, a nadahnuće crpi i iz nasljeđa marke sa stražnjim svjetlima modela PEUGEOT 504 Coupé.

Vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED pruža pravo izobilje tehnologije i oslanja se na stručnost inženjera odjela PEUGEOT SPORT. Ti su se inženjeri uvelike dokazali:

 • na međunarodnim natjecanjima kao što je WRC (World Rally Championship), DAKAR, Pikes Peak ili WEC (World Endurance Championship),
 • razvojem konceptnih vozila 208 FE 2013. (46 g CO2/km – od 0 do 100 km/h u 8,2 s) i 308 R HYbrid 2015. (500 KS – okretni moment od 720 Nm - od 0 do 100 km/h u 4,0 s).

Usporedo s lansiranjem te linije, PEUGEOT najavljuje povratak u Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti (WEC) u vrhunskoj klasi LMH (Le Mans Hypercar) od 2022.

PEUGEOT SPORT PERFORMANSE  

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED iznimno je snažno serijsko vozilo kakvo PEUGEOT još nije izradio.

Njegov pogonski sklop razvija 360 KS i okretni moment od 520 Nm zahvaljujući kombinaciji unutarnjeg izgaranja i električne energije. Taj spoj omogućuje gotovo trenutan odziv. Marka je prvi put postigla ovakve performanse:

 • od 0 do 100 km/h u 5,2 s
 • od 0 do 1000 m u 24,5 s,
 • od 80 do 120 km/h u 3 s,
 • najveća brzina od 250 km/h (elektronički ograničena).

Užitak u vožnji utkan je u nasljeđe marke PEUGEOT. Zato su inženjeri linije PEUGEOT SPORT prilagodili karoseriju modela PEUGEOT 508 kako bi postigli savršen spoj udobnosti i visokih performansi:

 • optimizacija ovjesa koji se može podešavati putem tri način rada (Confort/Hybrid/Sport),
 • spuštena karoserija, tragovi prednjih kotača prošireni su za 24 mm, a tragovi stražnjih kotača za 12 mm,
 • prednji kočioni diskovi promjera 380 mm i četveroklipna kočna kliješta,
 • naplatci promjera 20 inča koji dolaze s gumama Michelin© Pilot Sport 4S.

VISOKA UČINKOVITOST

Vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED razvija 360 KS zahvaljujući kombinaciji snage motora s unutarnjim izgaranjem i dva električna motora sprijeda i straga. Pogon na četiri kotača osigurava optimalnu vučnu silu bez obzira na vremenske prilike.

Komandom na središnjoj konzoli izravno se bira između pet načina vožnje:

 • Electric: za 100 % električni pogon u potpunoj tišini s dometom od 42 km prema protokolu WLTP, što omogućuje pristup gradskim zelenim zonama i oštra ubrzanja zahvaljujući trenutnom odzivu električnih motora od 0 km/h do 140 km/h.
 • Confort: način Hybrid s mekanim ovjesima za iznimno udobnu vožnju,
 • Hybrid: način koji automatski odabire između rada motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora ovisno o uvjetima u vožnji kako bi se postigla optimirana potrošnja,
 • Sport: najveća snaga od 360 KS za izniman užitak u vožnji! Taj način utječe na upravljanje, amortizaciju, mapiranje papučice gasa i zvuk motora. Motor s unutarnjim izgaranjem osigurava punjenje baterije kako bi uvijek bila dostupna najveća snaga.
 • 4WD: najveća vučna sila u situacijama u kojima je prianjanje slabo.

Što se tiče hibridnog pogona, na vozilu 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED radili su stručnjaci marke PEUGEOT koji su nedavno lansirali PEUGEOT 3008 HYBRID/HYBRID4 i PEUGEOT 508 HYBRID i stručnjaci odjela PEUGEOT SPORT koji su pridonijeli svojim iskustvom s hibridnim pogonom u svijetu sportskih natjecanja. Mogući su različiti načini punjenja koji se prilagođavaju svakodnevnim situacijama:

 • manje od 7 sati preko standardne kućne utičnice,
 • 4 sata preko snažnije utičnice jakosti 16 A,
 • manje od 2 sata preko punionice Wall Box jakosti 32 A.

Vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ima kabinu i prtljažnik (iznad podnice) iste veličine kao i verzije koje pogoni motor s unutarnjim izgaranjem zahvaljujući pametnoj ugradnji električnih motora i baterije.

Linija PEUGEOT SPORT ENGINEERED osmislila je novu vrstu iznimnih performansi u izvedbi Neo-Performance. Ta verzija savršeno spaja sportski izgled i tehnologiju s rekordno niskom emisijom CO2: ta učinkovita verzija homologirana je u skladu s protokolom WLTP na 46 g CO2/km, što je jednako potrošnji od 2,03 l/100 km!

POTPUNO ISPUNJAVAJUĆE ISKUSTVO

Vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED crpi znanje i umijeće marke PEUGEOT u pogledu ležanja na cesti. Inženjeri odjela PEUGEOT SPORT oplemenili su karoseriju kako biste uvijek osjećali vrhunski užitak u vožnji. Zahvaljujući optimalnom ugađanju upravljanja određivanje putanje vrlo je precizno.

Uz njegova četiri kotača i za optimalnu sigurnost, 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED dolazi sa svim sustavima za pomoć u vožnji koji su dostupni u gami PEUGEOT 508: sustavom night vision za vidljivost noću, prilagodljivim regulatorom brzine s funkcijom Stop & Go, sustavom pomoći za održavanje putanje u voznom traku, automatskim kočenjem u nuždi, itd.

Ovdje se vidi važnost koju ima PEUGEOT i-Cockpit® sa svojim kompaktnim upravljačem ukrašenim trima linijama Kryptonite, elementima jedinstvenim za liniju PEUGEOT SPORT ENGINEERED i potpuno digitalnom pločom s instrumentima u visini očiju. Grafičke animacije na ploči s instrumentima i HD zaslon od 10 inča također su preuzele potpis linije kako bi uvijek izgledale ekskluzivno.

Presvlake sjedala „confort-fit” posebno su izrađene od kože, 3D tkanine i alkantare. Kabinu krase dvostruki prošivi sive boje Tramontane i Kryptonite. Audio sustav Hi-fi FOCAL® dolazi serijski.

Aerodinamičnu karoseriju krase razlikovni elementi koji su karakteristični za tu verziju:

 • sprijeda: prednja maska oštrih linija, prednji odbojnik, ventilacijski otvori i monogram Kryptonite,
 • bočno: tri krilca s posebnim ukrasima, koji podsjećaju na tri linije na okvirima trokutastih stakala za limuzinu i na prednjem blatobranu za SW,
 • straga: galvanizirane crne ispušne cijevi, središnji difuzor sjajno crne boje,
 • naplatci od 20 inča koji dolaze s gumama MICHELIN© Pilot Sport 4S, prednjim kočnim kliještima PEUGEOT SPORT Kryptonite.

Vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED dostupno je u tri boje karoserije: posebna siva boja Sélénium, crna boja Perla Nera i crna boja Nacré. Svi natpisi vozila 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED crne su boje kako bi se naglasio prirodni sportski izgled modela PEUGEOT 508.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED proizvodi se u Mulhousu u Francuskoj.

29.09.2020.