Nissan na tržište plasira novi 1.3 litreni benzinski motor kako bi povećao privlačnost Qashqaija

Nissan Qashqai prodaje se s potpuno novim 1,3-litrenim benzinskim motorom. Ovo je najnovije poglavlje priče o uspjehu Qashqaija, najprodavanijeg Europskog crossovera , koje će ovaj SUV učiniti još privlačnijim potrošačima.

Novi, visoko učinkoviti motor, koji je dostupan u izvedbama sa 140 KS i 160 KS, smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2. Motor je razvijen u suradnji s Daimlerom korištenjem vještina i resursa Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.
Motor će po prvi puta u Nissanovim automobilima biti iskorišten u Qashqaiju. Novi Qashqai dostupan je u inačicama sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem i potpuno novim sedmerostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT), obje izvedbe imaju prednji pogon. Po prvi put DCT mjenjač javlja se u Nissanovom serijskom modelu te pruža potrošačima sportsko i dinamično iskustvo, snažnije ubrzanje s mjesta i uglađeni prijenos snage.

Novi 1,3-litreni motor dolazi u tri inačice: 140 KS sa šesterostupanjskim mjenjačem, 160 KS sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem i 160 KS sa sedmerostupanjski DCT mjenjač.Model manje snage ima okretni moment od 240 Nm, dok model s više snage s ručnim mjenjačem ima okretni moment 260 Nm, a s DCT mjenjačem 270 Nm.
Ova poboljšana ponuda automobila s benzinskim pogonskim jedinicama postavlja novo mjerilo voznih osobina Qashqaija. Vozači će primijetiti poboljšan odziv i snažnije ubrzanje zbog veće snage i okretnog momenta, glađi i linearniji prijenos snage te tišu vožnju. Servisni intervali su također dulji.


23.10.2018.