Najprodavaniji Nissan LEAF samo godinu dana od predstavljanja dobiva hvalospjeve diljem Europe

Godinu dana od globalnog predstavljanja novi Nissan LEAF nastavlja ostavljati svoj trag osvajanjem niza priznanja i ostvarivanjem rekordne prodaje

Ugledna priznanja dodijeljena najnovijem Nissanu LEAF u posljednjih 12 mjeseci uključuju nagradu za najbolje električno vozilo portala DiarioMotor.com u Španjolskoj, nagradu Motor Electric u Italiji te nagradu Driver Power Gold Electric Car za 2018. u Ujedinjenoj Kraljevini.
 
LEAF svoj snažan ugled duguje svojim naprednim tehnologijama, ali i štedljivosti, praktičnosti, udobnosti i voznim osobinama. Časopis „L’Automobile et L’Enterprise” proglasio ga je najboljim automobilom godine u kategoriji električnih vozila i plug-in hibridnih vozila.

  PROVJERITE NAŠU PONUDU NISSAN AUTOMOBILA !
 
Osim toga, dobio je i švedsku nagradu Miljöbästa Bil (najbolje ekološki prihvatljivo vozilo) za 2018., čime je nagrađena njegova privlačnost za privatne i poslovne korisnike, kao i njegov veći domet, napredne tehnologije, pristupačna cijena i rješenja za pohranu energije.
 
Nissan LEAF stvoren je da bi održiv način života učinio pristupačnim svima te je time osvojio i razum i osjećaje vozača u Europi, pri čemu je 70 % vlasnika modela LEAF po prvi put prešlo s motora s unutarnjim izgaranjem na električnu mobilnost. Diljem Europe u prvih osam mjeseci 2018. prodano je 43.000 primjeraka Nissana LEAF, što ga čini najprodavanijim električnim vozilom na tom kontinentu.
 
LEAF je dobio sve pohvale za svoju tehnologiju Inteligentne integracije i za jednostavnu upotrebu. Može se puniti na običnoj kućnoj utičnici i Nissan zidnim jedinicama za punjenje, ali i na raširenoj mreži koju čini više od 5800 punionica diljem Europe. Novi sustav punjenja omogućuje korisnicima da svoje automobile pune s mreže i „prodaju” energiju natrag energetskim poduzećima. Taj je koncept dobio nagradu za inovacije Auto Express Technology u srpnju 2018.
 
Novi LEAF simbol je Nissanove strategije inteligentne mobilnosti. Opremljen tehnologijama za pomoć u vožnji kao što su ProPILOT i ProPILOT Park te jedinstvenom papučicom e-Pedal koja vozačima omogućuje da pokrenu, ubrzavaju, uspore ili zaustave automobil korištenjem samo jedne papučice. Tri četvrtine novih kupaca Nissana LEAF odabralo je tehnologiju ProPilot, a papučicu e-Pedal najdražom funkcijom proglasilo je 27.000 vozača koji su preuzeli svoj LEAF ove godine. Tehnologija i inovacije novog Nissana LEAF donose posve novo iskustvo vožnje njegovim kupcima.
LEAF je utjelovljenje Nissanove inteligentne mobilnosti, strategije koja će nas uvesti u budućnost koja spaja inteligentnu snagu, inteligentne pogone i inteligentnu integraciju, za korist cijelog društva.

07.09.2018.