SUV PEUGEOT 2008 najnovije generacije

PEUGEOT od veljače lansira na hrvatsko tržište svoj novi SUV 2008 za sve one koji su spremni za novu dimenziju užitka u vožnji automobila. Zaljubljenik u slobodu i strastveni predstavnik vizije marke PEUGEOT o uzbudljivoj budućnosti, ovo vozilo predstavlja iznimno modernu interpretaciju instinktivne i svestrane vožnje. Po dimenzijama je istinski pripadnik segmenta SUV-ova te se ističe svojim snažnim i jedinstvenim stilom. Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja uključuje najnoviju generaciju sustava PEUGEOT i-Cockpit® 3D te opremu i sustave za pomoć u vožnji koji su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke PEUGEOT. Na raspolaganju su tri vrste motora (električni, benzinski ili dizelski) s različitim razinama snage, od kojih svaki pruža iznimno energičnu i učinkovitu vožnju

Svijet se neprestano mijenja. Novi izazovi traže i stvaranje novih odgovora u svim segmentima vozila. U okviru obilježavanja 208 godina postojanja, marka PEUGEOT mirno nastavlja s ostvarivanjem svojih ciljeva u eri energetske tranzicije.

Novim SUV PEUGEOT 2008 ponovno su istaknuli svoju viziju uzbudljive i sigurne budućnosti. Tim su vozilom dokazali da se tehnologija i zabava međusobno ne isključuju i da nas vozila uvijek mogu iznenaditi. To vozilo jednostavnu vožnju pretvara u putovanje i usto svakome pruža razinu mobilnosti koja mu je potrebna.

Novi PEUGEOT 2008 pravi je predstavnik segmenta kompaktnih SUV-ova te simbol svega onoga na čemu se temelji današnji uspjeh game PEUGEOT: potvrda statusa na temelju dizajna te isticanje različitosti od konkurencije na temelju jedinstvenih inovacija i tehnologija.

VELIČANSTVENI SUV

Zahvaljujući snažnom i prepoznatljivom stilu, novi SUV PEUGEOT 2008 vrlo je privlačno vozilo lijepih linija. Njime se definitivno ispisuje nova stranica u povijesti segmenta SUV-ova marke PEUGEOT. Iako poštuje sve trenutačne stilske smjernice game, ističe se i njegov jedinstveni karakter.

Skladne linije i opće proporcije karakteristične su za SUV: uvučeno vjetrobransko staklo zbog kojeg je poklopac motora vodoravan te snažan pogonski sklop. Vozilo je dobro postavljeno na kotačima i ostavlja dojam čvrstoće, snage i sigurnosti.

Prepoznatljivi prednji dio statusnog dizajna sastoji se od uspravno postavljene maske (u boji karoserije na električnim verzijama), lijepo oblikovanog poklopca motora i LED dnevnih svjetala koja pomalo nestaju ispod farova i ponovno se pojavljuju u nižem dijelu.

Slojevit i odvažan profil s različitim trokutastim linijama odmah privlači poglede. Rezultat toga je okretnost i živahnost, što predstavlja pravi tehnološki podvig u izradi dijelova: bočne strane nikada nisu imale toliki volumen! Te linije završavaju na vratima prtljažnika, čime se postiže neosporiva skladnost i homogenost cjeline.

Robustan stil dodatno je naglašen 18” kotačima velikog promjera koji savršeno ispunjavaju prostor ispod blatobrana, dolaze s umecima kojima donose višestruke prednosti: jednostavnija personalizacija i značajno smanjenje mase: 4 kg na svim kotačima ukupno.

Uspon u višu klasu i elegancija naglašeni su dvobojnim crnim krovom „Black Diamond” u inačicama GT Line i GT.

Stražnji dio odlikuje snažan izgled i visoka linija karoserije, pri čemu su svjetla povezana crnom letvicom, a inačice pokretane motorima PureTech 130/155 i BlueHDi 130 dolaze s dvostrukom ispušnom cijevi.

Uvijek prepoznatljiv potpis LED svjetala u obliku triju pandži na ovom je vozilu dobio novu verziju. Svijetle i danju i noću: nalaze se na stražnjem dijelu na svim verzijama te na prednjim svjetlima na luksuznim izvedbama. Sve inačice mogu koristiti svjetla izvedena u LED tehnologiji (opcije na Active i Allure, serija na GT Line i GT).

Osim uobičajene ponude, dostupne su i neke posebne i vrlo upečatljive boje karoserije koje daju dodatnu notu cijelom izgledu: - crvena Elixir, jarka boja koja ističe dubinu i jačinu tona - plava Vertigo, tri sloja za iznimno sjajnu boju - narančasta Fusion, nova metalik boja ekskluzivna za novi SUV PEUGEOT 2008.

NOVI SUV PEUGEOT 2008

Gotovo je s monotonijom! U unutrašnjosti je posebna pažnja posvećena bojama i materijalima gdje su se vješto kombinirali plemeniti materijali i originalne boje:

- suptilni ukrasni elementi armaturne ploče dolaze u narančastoj (ma izvedbi Active) ili plavoj (na izvedbi Allure) boji - izvedba Allure koja uključuje moderne presvlake „Cozy” donosi dašak svježine i naglašava tehničke aspekte - dinamične inačice GT Line imaju malo tamnije uređenje s tkaninom „Capy” - profinjena inačica GT donosi kombinaciju materijala, kože i tehničke tkanine. To ugodno ozračje na verzijama GT i GT Line dopunjeno je svjetlosnim elementima koji dolaze u 8 boja koje možete mijenjati putem dodirnog zaslona.

PRODULJENI DOŽIVLJAJ

Zahvaljujući prostranim stražnjim sjedalima (trenutačno ima rekordne vrijednosti za novu zajedničku modularnu platformu (CMP)), novi SUV PEUGEOT 2008 posebno je svestran SUV. Dužina od 4,30 m i međuosovinski razmak od 2,60 m daju mu i vrlo prostran prtljažnik obujma 434 l, i to bez obzira na motor, a to se odnosi i na 100 % električnu verziju! Kad je riječ o modularnosti, ona se postiže podnicom s dva moguća položaja (ovisno o izvedbi), koja može biti gotovo u potpunosti ravna kada je stražnja klupa preklopljena.

Brojni pretinci u kabini, od kojih se neki pojavljuju prvi put, omogućuju putnicima da odlože sve svoje predmete za svakodnevnu uporabu. Uz već tradicionalne pretince u vratima i pretinac za rukavice, tu je i veliki pretinac koji se nalazi ispod prednjeg središnjeg naslona za laktove te još jedan ispred ručice mjenjača. I naposljetku, jedan diskretno ugrađen pretinac nalazi se u donjem dijelu središnje konzole. U njemu se nalaze indukcijski punjači, a na njegov poklopac (kad je u otvorenom položaju) može se postaviti pametni telefon.

Putnici će također moći uživati u kabini prepunoj svjetlosti zahvaljujući staklenom krovnom otvoru (opcija od Allure) koji propušta puno svjetla. Budući da se otvara prema van, ne oduzima prostor u razini glava na stražnjim sjedalima.

MODERAN, POVEZAN I TEHNOLOŠKI NAPREDAN

Oprema i sustavi za pomoć u vožnji koje nudi jedinstveni su ili čak rijetki u ovom segmentu jer su preuzeti iz viših segmenata te su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke PEUGEOT. Lepeza tehnoloških rješenja vrlo je impresivna te uključuje: Drive Assist, sustav koji utire put prema poluautonomnojvožnji. Dolazi sa sljedećom opremom: sustav za sprečavanje izlaska iz voznog traka povezan s funkcijom Lane Positioning s pomoću koje vozač prilagođava putanju u voznom traku adaptivni tempomat s funkcijom Stop & Go koji dolazi s automatskim mjenjačem EAT8 Park Assist, sustav koji automatski okreće upravljač pri ulasku na parkirno mjesto i izlasku s njega, a pri parkiranju ostavlja samo 60 cm razmaka između vozila najnovija generacija sustava automatskog kočenja u nuždi koji prepoznaje pješake i bicikliste danju i noću pri brzinama od 5 do 140 km/h upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka (ili skretanje s ceste) sustav praćenja pozornosti vozača koji prema potrebi savjetuje kočenje automatsko uključivanje dugih svjetala za bolji pregled ceste prošireno prepoznavanje prometnih znakova (jednosmjerna ulica, zaustavljanje) s upozorenjima na ograničenja brzine sustav za nadzor mrtvog kuta električna parkirna kočnica Pametni telefoni, naši suputnici u svakodnevnom životu, imat će svoje mjesto u novom 2008. Podaci s pametnih telefona bit će zrcaljeni na središnji zaslon zahvaljujući kompatibilnosti s funkcijom MirrorScreen. Osim zone za bežično punjenje, bit će dostupne najviše četiri USB utičnice, ovisno o verziji (dvije u prednjem dijelu, uključujući jedan USB-C priključak, i dvije u stražnjem dijelu). Rute će biti optimizirane zahvaljujući povezanoj 3D navigaciji TomTom® Traffic koja prikazuje stanje u prometu u stvarnom vremenu i automatski prilagođava rute. Vozač će također biti obaviješten o opasnim područjima i znamenitostima u blizini te će moći glasovno upravljati vozilom.

UZBUDLJIV ODABIR

Budući da je razvijen na potpuno novoj i učinkovitoj modularnoj platformi najnovije generacije CMP (Common Modular Platform), novi SUV PEUGEOT 2008 vozilo je s različitim razinama snage. Možete odabrati između tri vrste motora ovisno o svojim potrebama i namjeni vozila, a to su 100 % električni, benzinski ili dizelski motor. Želite li prilagoditi vožnju svojem raspoloženju, na raspolaganju vam je nekoliko načina rada: Eco, Normal i Sport. Kako biste pobjegli još dalje, opcija na Allure i GT Line, Grip Control bit će povezan s funkcijom za pomoć pri spuštanju Hill Assist Descent Control (HADC) koja omogućuje savršeno i sigurno upravljanje vozilom i njegovom putanjom na strmim nagibima. Budući da je učinkovitost osnova za razvoj, sve izvedbe dolaze s kontroliranim usisnicima zraka, kotačima s usmjerenim protokom zraka ili čak zatvorenim podvozjem, a sve to služi za kontrolirani protok zraka, a samim time i optimizirani koeficijent protoka zraka. Gama je dostupna u četiri razine opreme: Active, Allure, GT Line i GT, a sve su one dostupne sa 100 % električnim, benzinskim ili dizelskim motorima. Vrhunske izvedbe GT Line i GT imaju upečatljive stilske karakteristike: - Full LED svjetla sa svjetlosnim potpisom u obliku tri pandže - aluminijski naplatci od 18’’ dijamantne obrade s umetcima - pažljivo uređena unutrašnjost, ambijentalno osvjetljenje, dinamičan dizajn sjedala, aluminijske papučice.

"Osobno sam bio očaran i iznenađen dinamičnim izgledom te doživljajem vožnje u novom vozilu SUV PEUGEOT 2008. Riječ je o jednostavno uzbudljivom vozilu! 2008 pruža nevjerojatno iskustvo slobode i iskustvo vožnje tipično za PEUGEOT. Sve je to u skladu s našom uzbudljivom vizijom budućnosti u kojoj užitak u vožnji zauzima vrlo važno mjesto. Benzinski, dizelski ili 100 % električni – na vama je da odaberete ono što najviše odgovara vašim potrebama! Novi SUV PEUGEOT 2008 vaš je svakodnevni suputnik koji vam pruža vrhunske tehnologije i različite usluge koje vam pojednostavnjuju život. Budite zahvalni na svemu što vam pruža, ali prvenstveno uživajte!"

rekao je Jean-Philippe IMPARATO, GLAVNI DIREKTOR MARKE PEUGEOT

 

Učinkoviti i ekološki prihvatljivi: motori s unutarnjim izgaranjem zadovoljavaju najnovije zahtjeve norme Euro 6

U skladu s najnovijim zahtjevima norme Euro 6 motori s unutarnjim izgaranjem imaju ugrađenu najnoviju tehnologiju marke PEUGEOT i svi su opremljeni sustavom Stop & Start i filtrom krutih čestica.

Za dodatnu razinu užitka i udobnosti u vožnji neki od tih motora mogu se kombinirati s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa (EAT8) najnovije generacije.

Ponuda benzinskih motora obuhvaća trocilindarske motore obujma 1,2 l koji su u skladu s normom Euro 6d:

- PureTech 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

- PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem

- PureTech 155 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem (samo u izvedbi GT).

Od dizelskih motora u ponudi je četverocilindarski motor obujma 1,5 l (u trenutku izlaska na tržištu ispunjavao je normu Euro 6d-TEMP):

- BlueHDi 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

- BlueHDi 130 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Novi SUV PEUGEOT 2008, SUV posljednje generacije, kreće u prodaju na hrvatsko tržište u veljači 2020. godine, a novi SUV e-2008 stiže na hrvatsko tržište u drugoj polovini 2020.

Proizvodnja će se odvijati u tvornici Vigo za Europu i u tvornici Wuhan za Kinu.

11.02.2020.