Obnovljeni Renault TWINGO: zabavniji i profinjeniji nego ikad prije

Obnovljeni Twingo profinjeniji je, zabavan i okretan, osuvremenjen i osvježenog izgleda! Iznutra i izvana donosi nove mogućnosti prilagodbe po vlastitom ukusu. Novim ekosustavom Renault EASY CONNECT dobio je i najnovije mogućnosti povezivanja. Novi Twingo dostupan je s tri pogonska sklopa s benzinskim motorom

ULTRA JEDNOSTAVAN ZA UPRAVLJANJE
Budući da mu je motor smješten u stražnjem dijelu, novi Twingo ima radijus kruga okretanja samo 4,3 metra, najmanji na tržištu. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dužina 3,61 m) iznimno je okretan u gradskoj gužvi, a za parkiranje mu je dovoljno jako malo prostora.
ULTRA ZABAVAN
Precizno i sigurno podvozje obnovljenog Twinga omogućuje dinamičnu vožnju. Novi motor SCe 75 osigurava najbolji omjer užitka u vožnji i potrošnje goriva. Motor TCe 95 dostupan je i s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC, jedinstvenim u ovom segmentu, a omogućuje brzi bijeg iz grada.
ULTRA POVEZAN
Temelj ekosustava Renault EASY CONNECT u obnovljenom Twingu čine dva multimedijska sustava: R&Go i EASY LINK. U kombinaciji s pametnim telefonom Apple ili Android ti sustavi omogućuju upotrebu najpopularnijih usluga kao što su Waze ili Google Maps za navigaciju te Deezer, Spotify ili Apple Music za slušanje glazbe.
ULTRA PRILAGODLJIV
Kombiniranjem boja karoserije (uključujući nove boje mango žutu i kvarc bijelu), paketa boja za unutrašnjost i vanjski dio vozila, naljepnica te šest vrsta naplataka u ponudi može se sastaviti više od stotinu inačica Twinga.
ULTRA SIGURAN
Obnovljeni Twingo svoje putnike štiti programiranim zonama gužvanja oko sigurnosnog kaveza, četirima sigurnosnim jastucima i sigurnosnim pojasevima sa zatezačima. Elektronički sustavi za pomoć u vožnji uključuju upozoravanje na izlazak iz prometnog traka i pomoć pri kretanju na uzbrdici.

Obnovljeni Twingo profinjeniji je i usavršen, a istovremeno je ostao zabavan i originalan.
ELEGANTAN
Potpuno preinačen prednji odbojnik sada je izraženijeg oblika, lakirana površina je veća, a u prednja svjetla ugrađena su LED dnevna svjetla u obliku slova C. Grafički izgled prednje maske, a posebno bočni otvori za zrak, pridonose dojmu većeg vozila. Najbogatiji paket opreme uključuje i kromirane dodatke koji automobilu daju luksuzniji izgled.
SVJETLA U OBLIKU SLOVA C SU ŠIK
Renaultov prepoznatljiv svjetlosni potpis uključen je u prednja svjetla ugradnjom niza LED svjetala u njihov vanjski rub u obliku slova C koja služe kao dnevna svjetla i pokazivači smjera. Ta je tehnologija jedinstvena u segmentu malih gradskih automobila i pridonosi prepoznatljivom modernom i elegantnom izgledu obnovljenog Twinga.
SAMO JEDNIM POTEZOM
Stražnji odbojnik preinačen je i dodane su mu ukrasne naljepnice. Svjetlosni potpis u obliku slova C ugrađen je i u stražnja svjetla. Praktičnija ručica na vratima prtljažnika omogućuje otključavanje i otvaranje jednim potezom.
DINAMIČAN U SVAKOM POGLEDU
Oblik vozila znatno utječe na njegova aerodinamična svojstva. Bočni otvori za zrak smješteni na prednjem odbojniku usmjeravaju zrak u blatobrane. Deset milimetara niži razmak od tla i okvir stražnjeg dijela podvozja isto tako pridonose smanjenju otpora zraka. Bočni otvori za zrak nalaze se na svim inačicama te poboljšavaju hlađenje motora i daju novom Twingu odlučniji izgled.
Oblik Twinga III vrlo je popularan pa smo se usredotočili na poboljšanja dojma kvalitete i modernizaciju određenih funkcija. Zahvaljujući odbojniku isklesanijeg oblika, prednjoj maski horizontalnog dizajna i novom svjetlosnom pečatu u obliku slova C vizualno smo spustili težište automobila i povećali dojam njegove širine.”
Mario Polla, voditelj dizajna

POSVE NOVE BOJE
Voćna i moćna Mango žuta boja izvrsno naglašava zabavan i originalan karakter obnovljenog Twinga.
Bijela boja s bisernim efektom čini Twingo još elegantnijim.
Preostalih šest dostupnih energičnih boja su: zvjezdano crna, vatreno crvena, mjesečevo siva, kristalno bijela, pistacija zelena i pastelno plava.
TRI PAKETA OPREME
Obnovljeni Twingo odiše elegancijom zahvaljujući LED svjetlima koja su dio serijske ponude u svim inačicama. Od drugog paketa opreme nadalje ručice vrata i kućišta retrovizora dolaze u boji karoserije.
Najbogatiji paket opreme uključuje brojne profinjene elemente:
– kromirani ukras prednje maske,
– zaštitne bočne letvice u boji karoserije,
– kromirane rubove zaštitnih bočnih letvica i stražnjeg odbojnika,
– bočne naljepnice s tri linije
– središnji stupovi sjajne crne boje,
– 15-inčni brušeni aluminijski naplatci Argon ili Venetian.

TWINGO ZA SVAKOGA
Izgled obnovljenog Twinga može se brojnim novim mogućnostima prilagoditi vlastitom ukusu.
– paket boje: okvir prednje maske, kućišta retrovizora, bočne zaštitne letvice i okviri stražnjeg odbojnika kristalno bijele, crvene ili mango žute boje,
– bočne naljepnice Tricolore, Dots i Cosmic bijele ili crne boje
– 16-inčni brušeni aluminijski naplatci Juvaquatre ili novi 16-inčni naplatci Monega.

Prostrana i domišljata unutrašnjost obogaćena je novim dizajnom i mogućnostima prilagode po želji.

POBOLJŠANA MJESTA ZA ODLAGANJE
Obnovljeni Twingo opremljen je preinačenom i funkcionalnijom središnjom konzolom s prilagodljivim držačem u koji možete odložiti čašu ili pametni telefon položen okomito. Radi lakšeg pristupa na središnjoj su konzoli smještena i dva USB priključka te jedan 3,5-mm priključak, kao i tipke za upravljanje sustavom Stop & Start te tempomatom i graničnikom brzine.
Nova kolekcija modernijih glava ručice mjenjača isto tako pridonosi dojmu osvježenog putničkog prostora.
Pretinac za rukavice sad je zatvoren u svim izvedbama, a stražnja polica redizajnirana je i ojačana. Sva ta poboljšanja u obnovljenom Twingu osiguravaju bolji dojam kvalitete.
NOVE MOGUĆNOSTI PRILAGODBE VLASTITIM ŽELJAMA
Velikodušan i funkcionalan prostor dostupan je već od prvog paketa opreme. Drugi paket uključuje i ručni klima-uređaj te radiouređaj koji se može povezati s prilagodljivom aplikacijom R&Go za pametne telefone.
U najbogatijem paketu opreme dostupan je i novi multimedijski sustav EASY LINK sa 7-inčnim zaslonom i ekskluzivne presvlake. Rubovi instrumentne ploče lakirani su i bijele boje, nasloni za ruke na vratima presvučeni su presvlakama s ukrasnim šavovima za veću udobnost i profinjenost.
Kao i za vanjski dio vozila, za unutrašnjost su isto tako dostupni paketi boja (crni, crveni i žuti) koji omogućuju promjenu boje rubova instrumentne ploče, obruba ventilacijskih otvora, ručice mjenjača te umetaka na upravljaču. Ukrasni šavovi također mogu biti u odgovarajućoj boji.

Budući da Renault vjeruje u jednostavniju uporabu automobila povezivanjem vozila, postupno uvodi Renault EASY CONNECT u sva svoja vozila.
Taj ekosustav čine povezane usluge kroz nove tehnologije. Razvili su ih Alijansa i njezini partneri, a dostupne su putem mobilnih aplikacija i multimedijskih sustava.

NOVI MULTIMEDIJSKI SUSTAV EASY LINK KAO TEHNOLOŠKI PREDVODNIK
Temelj je tog novog uređaja tablet sa 7-inčnim dodirnim zaslonom visoke razlučivosti, a naglasak je na lakšoj uporabi i ergonomiji. Njegovo jednostavno sučelje i dostupni prečaci smanjuju broj klikova potrebnih za prijelaz između funkcija.
Zahvaljujući uključivanjem funkcija Apple CarPlay i Android Auto u serijsku opremu, novi zasloni uređaja omogućuju i prikaz zaslona pametnog telefona korisnika. Omogućen je jednostavan i siguran pristup kompatibilnim aplikacijama, na primjer za navigaciju ili slušanje glazbe.
Telefoniranje slobodnih ruku olakšano je kvalitetnijim zvukom, a dvostruki mikrofon filtrira pozadinsku buku i reproducira samo vaš glas. Poboljšana je i reprodukcija zvuka zahvaljujući ugradnji dvaju dodatnih visokotonskih zvučnika.
U budućnosti će Renault EASY CONNECT biti obogaćen inovativnim funkcijama za još bolje korisničko iskustvo.
– uvest će se povezana navigacija koju će osigurati TomTom, a uključivat će i bazu podataka Google Places za jednostavnije i učinkovitije pretraživanje odredišta,
– ažuriranje na daljinu („Over the Air”) korisnicima će omogućiti jednostavno ažuriranje aplikacija i usluga kao na pametnim telefonima,
– uvođenje aplikacije MY Renault za pametne telefone za održavanje stalne povezanosti s vozilom i ovlaštenim Renault koncesionarima, upravljanje putovanjima na daljinu, pronalazak vozila i druge usluge koje će olakšati svakodnevnu upotrebu.

Besplatna aplikacija R&Go pretvorit će pametni telefon s operativnim sustavom iOS ili Android u multimedijski sustav jednostavan za upotrebu koji omogućuje sigurnu vožnju.
Prilagodljiv prikaz i poboljšana mogućnost upotrebe tijekom vožnje omogućuju vam da pristupite različitim dijelovima aplikacije:
– navigacija: odabir nekih od najnovijih usluga poput Waze (sada potpuno integriran u R&Go), Google Maps i Apple Plans,
– glazba: FM radio, usluge prijenosa glazbe (streaming) putem aplikacija kao što su Spotify i Apple Music,
– telefon: intuitivni pozivi i (strojno) čitanje poruka na glas,
– vozilo: ugrađeno putno računalo, mjerač okretaja i postavke parametara vožnje za funkciju Renault eco2.

Obnovljeni Twingo dostupan je s tri pogonska sklopa s trocilindarskim benzinskim motorima: SCe 75, TCe 95 i TCe 95 EDC. Ti pogonski sklopovi u skladu su s ekološkom normom Euro 6D i uključuju najnovije tehnologije, kao što su, među ostalim, sustav Stop & Start i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici.

Novi benzinski motor SCe 75 snažniji je od prethodnika i omogućuje užitak u vožnji savršeno prilagođen gradskoj vožnji. Najveći okretni moment od 92 Nm čini novi TWINGO izrazito udobnim u gradskoj vožnji. Vožnju čini ugodnijom, a zadržava smanjenu potrošnju goriva i emisije CO2. Motor je dostupan u kombinaciji s peterostupanjskim ručnim mjenjačem.
S istim mjenjačem ili šesterostupanjskim automatskim mjenjačem EDC (jedinstvenim za segment) dostupan je motor TCe 95, najvećeg okretnog momenta od 135 Nm. Turbopunjač mu omogućuje veću odzivnost i bolje ubrzavanje pri niskom broju okretaja, čime povećava sportski osjećaj u gradu i na otvorenoj cesti. Taj je motor opremljen novim ispušnim sustavom i turbinom varijabilne geometrije, što smanjuje potrošnju.
Novi motor SCe 75 savršen je za obnovljeni Twingo te vožnju čini jednako zabavnom i udobnom. Taj ga novi, odzivniji i lakši motor čini još okretnijim. Motoru TCe 95 dodano je 5 KS, a zahvaljujući mjenjaču EDC s dvostrukom spojkom njegove sposobnosti najbolje će doći do izražaja. Prijelazi između brzina iznimno su glatki, što osigurava vrlo ugodnu vožnju.”
Vincent Terrail – direktor odjela za pogonske sklopove

21.05.2019.