Osvježena Nissan Micra

Nissan je osvježio legendarnu Micru i tako otvorio novo poglavlje u evoluciji tog uspješnog gradskog automobila koji je na europskim cestama prvi put predstavljen prije 38 godina

Osvježena, ali i pojednostavnjena ponuda nove Micre sastoji se od pet razina opreme kako bi svaki kupac s lakoćom pronašao model za sebe.

Postojećim razinama opreme Visia, Acenta i Tekna pridružena je posve nova razina opreme N-Design i omiljeni N-Sport.

Valja istaknuti kako su profinjeni elementi dizajna i iznimna posvećenost detaljima odlike svih inačica Micre. Kupci mogu birati između dvije boje prednjih i stražnjih ukrasnih profila te odabrati glavna LED svjetla koja Micru čine profinjenijom i sportskijom.

Novi 16-inčni dvobojni naplatci Genki serijski su dostupni u razinama opreme N-Design i Tekna. Profinjeni aluminijski naplatci Genki odišu duhom Japana i energijom koja savršeno upotpunjuje Micrin dinamičan dizajn.

„Sve što kupci vole kod Micre dodatno je poboljšano u novom izdanju.  Pojednostavili smo odabir idealne razine opreme i postupak personalizacije vozila” izjavila je Ekaterina Apushkina, glavna direktorica Odjela za marketing gradskih automobila pri Nissanu Europe. „Vođeni dosadašnjim uspjehom i osluškujući potrebe naših kupaca uspjeli smo stvoriti najmoćniju Micru dosad.”

N-Sport: za premium sportski izgled

Impresivna inačica N-Sport stvorena je da plijeni poglede, a sada je i trajno dostupna u ponudi Nissana Micra. Sjajan prednji kraj, stražnji i bočni profili i nova crna kućišta retrovizora savršeno upotpunjuju 17-inčne crne aluminijske naplatke Perso. Svjetla za maglu i glavna svjetla serijski su izvedena u LED tehnologiji.

Profinjenost inačice N-Sport nastavlja se u unutrašnjosti gdje je svaki element dizajna stavljen u službu udobnosti vozača i putnika. Sjedala s umetcima od Alcantare® usklađena s armaturnom pločom ostavljaju dojam vrhunske završne obrade. Njihov ergonomski dizajn pruža vrhunsku potporu i smanjuje umor vozača tijekom duljih putovanja.

N-Design: za pristupačnu personalizaciju

Oprema N-Design prilagođava se potrebama kupaca koji žele izraziti svoju osobnost i stil.  Kupci mogu birati prednje, stražnje i bočne profile i kućišta retrovizora u sjajnoj crnoj boji ili boji kroma. Te su opcije za personalizaciju serijski dostupne za inačicu N-Design, kao i privlačni novi 16-inčni dvobojni naplatci Genki.

Unutrašnjost inačice N-Design krase presvlake sjedala od crne tkanine sa sivim umetcima te armaturna ploča, obloge za koljena i obloge vrata u imitaciji kože. Kupci se mogu odlučiti za odvažno i uzbudljivo uređenje unutrašnjosti u Energy narančastoj boji, a za one koji žele personalizirati vozilo do najsitnijeg detalja na raspolaganju je niz dodatne opreme u istoj dinamičnoj boji.

Tekna: za naprednu pomoć u vožnji

Tekna je opremljena naprednim sustavima pomoći u vožnji i multimedijskim značajkama koje se temelje na Nissanovoj inteligentnoj mobilnosti – Nissanovoj viziji uzbudljivijih, povezanijih i tehnološki naprednijih rješenja mobilnosti.

Nissanov popularni sustav kamera, poznatiji kao Inteligentni Around View Monitor, vozačima pomaže da sigurno i s lakoćom parkiraju te uključuje funkciju otkrivanja pokretnih objekata i upozorenje na vozilo u mrtvom kutu. Ekskluzivno je dostupan kao dio serijske opreme u razini opreme Tekna.

Ljubitelji zvuka uživat će u audiosustavu Bose Personal koji vozača okružuje uranjajućim i visokokvalitetnim zvukom.

Multimedijski sustav NissanConnect s navigacijom TomTom dostupan je uz nadoplatu od razine opreme Acenta nadalje.

Apple Carplay s uslugom glasovnog upravljanja Siri i Android Auto s uslugom Google Assistant dostupni su od razine opreme Acenta uz niz multimedijskih značajki.[1]

Još dinamičniji i učinkovitiji motori u skladu s normom Euro 6d-Full

Micra je opremljena 1,0-litrenim motorom s turbopunjačem za dinamičnu i učinkovitu vožnju. Motor je usklađen s emisijskom normom Euro 6d-Full, što znači da je štedljiviji i ispušta manje štetnih plinova. Snažnija isporuka okretnog momenta jamči bolje vozne osobine uz manje promjene brzina, idealno za krstarenje gradom i uživanje u uglađenijoj, odzivnijoj i ugodnijoj vožnji.

Napredne sigurnosne tehnologije

Od razine opreme Visia nadalje, Micra je opremljena najvažnijim sigurnosnim tehnologijama: pomoći pri kretanju na uzbrdici, inteligentnim nadzorom udobnosti u vožnji i inteligentnim nadzorom putanje koji poboljšava upravljivost u zahtjevnim situacijama.

Još naprednije tehnologije dostupne su u paketu Safety Pack. Paket je serijski dostupan u određenim inačicama* te uključuje: inteligentno kočenje u nuždi s prepoznavanjem pješaka, automatsko upravljanje dugim svjetlima, upozorenje i asistenciju na izlazak iz voznog traka, prepoznavanje prometnih znakova.

Posebno dizajnirana da ispuni visoke zahtjeve europskog tržišta, Micra je mjerilo uspješne proizvodnje i prodaje. Micra je od predstavljanja 2017. godine prodana u više od 230.000 primjeraka u 34 europske zemlje.

Riječ je o prvom Nissanovu modelu koji je proizveden u Renaultovoj tvornici i koji utjelovljuje sinergiju alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.

17.02.2021.