Novi PEUGEOT 508 SW

Novi PEUGEOT 508 SW krase svi upečatljivi elementi dizajna radikalne limuzine

Samo nekoliko mjeseci nakon predstavljanja radikalne limuzine, PEUGEOT predstavlja karavansku inačicu novog PEUGEOT 508. Korjenita promjena. Novi PEUGEOT 508 SW ruši dizajnerske kodove na iznimno konkurentnom tržištu karavana D-segmenta, a nadahnuće je pronašao u svijetu tzv. shootingbreak automobila. Novi PEUGEOT 508 SW krasi oštar dizajn niske i dinamične siluete. Stvara savršenu ravnotežu između sportske elegancije i praktičnosti, pružajući zavidnu količinu prostora za putnike te velik prtljažnik kojem se lako pristupa. Unutrašnjost se odlikuje najnovijom generacijom PEUGEOT i-Cockpita®, a malim krugom okretanja snalazi se u najrazličitijim okruženjima – od gradskih ulica do autoceste. Prepoznatljiva odlika DNK-a Marke, izvrstan pogonski sklop, spaja vrhunske vozne osobine i savršenu kontrolu naginjanja karoserije. Automobil osmišljen da pruži vrhunske performanse, sigurnost i udobnost obećava užitak u intenzivnom doživljaju vožnje.

Dizajn koji oduzima dah
Novi PEUGEOT 508 SW krase svi upečatljivi elementi dizajna radikalne limuzine. Nove proporcije daju mu iznimno dinamičan oblik.
Zahvaljujući funkcionalnim krovnim nosačima koji izgledom odgovaraju dizajnu automobila, karavan je gotovo jednako nizak kao i limuzina; samo 1,42 m. To je gotovo 6 cm manje od prethodne generacije, što donosi optimalne aerodinamičke karakteristike, a pritom osigurava dovoljno prostora za glave putnika na stražnjim sjedalima kako bi se ispunili standardi u segmentu.
Dug je 4,78 m (samo 3 cm dulji od limuzine i 5 cm kraći od prethodne generacije); novi PEUGEOT 508 SW krase uglađene, tekuće linije kojima završni pečat daje elegantna, niska linija krova.
Vrata bez okvira, jedinstvena odlika karavana među mainstream proizvođačima automobila, usavršavaju linije karoserije i omogućuju nižu ostakljenu površinu. Svi su zazori smanjeni zahvaljujući prvorazrednoj stručnosti, kotači savršeno ispunjavaju otvore za kotače, a krovna je antena uklonjena (sada je napravljena tehnikom sitotiska). Linije karoserije istovremeno su snažne i podsjećaju na automobile luskuznog segmenta.

Prednji kraj jednako je upečatljiv kao i prednji kraj limuzine. Zahvaljujući Full LED prednjim svjetlima i vertikalnom svjetlosnom potpisu sjajnih LED dnevnih svjetala, novi PEUGEOT 508 SW odlikuje se jedinstvenim, ekskluzivnim identitetom koji upotpunjuju poznati lav smješten u sredini prednje maske i logotip 508 na poklopcu motora.
Stražnji kraj ostavlja dojam snage i suvremenosti, zahvaljujući sjajnoj crnoj vodoravnoj traci koju s obje strane omeđuju trodimenzionalna Full LED stražnja svjetla preuzeta iz limuzine, danju i noću osvijetljena prilagodljivim intenzitetom, što obojene kandže čini stalno vidljivima gledano s boka ili straga. Kromirana dvostruka ispušna cijev vizualno spušta vozilo i dodatno ističe sportski dizajn.
Prtljažniku se pristupa putem praktičnih petih vrata (koja mogu biti motorizirana i mogu se otvarati slobodnih ruku). Prag prtljažnika nizak je i širok (6 cm niži od limuzine, samo 63,5 cm udaljen od tla, 2,4 cm širi). Pokrov prtljažnika koji se lako postavlja i uklanja pruža izravan pregled cijelog prtljažnika kapaciteta 530 litara (sa zatvorenim pokrovom).Dizajniran je da bude jednostavnog oblika i potpuno iskoristiv. Obujam prtljažnika s dvostrukom podnicom vrlo je sličan onome prethodne generacije (560 litara).
Vrhunski zvučni sustav dizajnirao je FOCAL®, poznati francuski proizvođač. Taj sustav s pomoću 10 zvučnika opremljenih ekskluzivnom tehnologijom FOCAL® osigurava čist i jasan zvuk koji se besprijekorno čuje u cijelom vozilu.

Optimalna sigurnost zahvaljujući novim tehnologijama za pomoć u vožnji
Novi PEUGEOT 508 SW nudi širok raspon sustava pomoći u vožnji posljednje generacije kako bi udovoljili sve zahtjevnijim EuroNCAP kriterijima. U ponudi su sustav NightVision, prilagodljivi tempomat sa funkcijom Stop &Go, upozorenje o izlasku iz voznog traka, funkcija pomoći pri parkiranju Park Assist, Fullled svjetla sa funkcijom osvjetljenja zavoja i dr.

Jedinstveno i instinktivno upravljanje
PEUGEOT osjećaj u vožnji smatra sastavnim dijelom svojeg DNK-a. Novi je PEUGEOUT 508 SW istinski predvodnik kad je riječ o naprednim tehnologijama te je plod stručnosti inženjera Grupe PSA.
U svakom području, od dizajna vozila, organizacije prostora, pomno osmišljenih dimenzija i smanjenja mase do aerodinamičkih značajki i pogonskih sklopova, uloženi su najveći mogući napori da bi se osigurao intenzivan osjećaj u vožnji i postigle najbolje vrijednosti emisija CO2 u klasi.

Novi PEUGEOT 508 SW koristi novu generaciju PureTech i BlueHDi motora (sa SCR tehnologijom) koja je predstavljena i na limuzinskoj izvedbi.

07.06.2018.