Novi Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept - "dva u jednom"

Riječ je o svestranom vozilu za kupce koji traže "dva u jednom", kombinirajući prednosti električne vožnje (ZEV) za gradsku upotrebu i motor s unutarnjim izgaranjem za duža putovanja.

Novi Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept najavljuje plug-in hibridnu verziju novog Citroën C5 Aircross SUV-a, koji je zakazan za lansiranje u 2020. godini. Ovo je Citroënov prvi hibridni plug-in i prvi LEV (Low Emission Vehlice) model. Svake godine od 2020. planira se lansiranje LEV modela.

Napredna tehnologija PHEV (plug-in-hybrid electric vehlice) ovom automobilu daje novu dimenziju programa Citroën Advanced Comfort: užitak tihe vožnje u ZEV (Zero Emission Vehicle) modu.

Opuštena i učinkovita mobilnost

Novi Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept nudi mogućnost vožnje u električnom načinu rada. Ona pruža rješenje za sve vrste upotrebe. ZEV način rada omogućuje vam vožnju do 50 kilometara bez emisije CO2. Ovaj raspon je pogodan za većinu dnevnih potreba za prijevozom putnika.

Novi Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept zaista nudi najbolje od oba svijeta: idealan raspon za vašu dnevnu vožnju i ICE (motor s unutarnjim izgaranjem) koji će preuzeti duže udaljenosti. Opremljen je motorom s unutrašnjim izgaranjem PureTech 180 (Euro 6.3) i električnim motorom od 80 kW u kombinaciji s EAT8 8-brzinskim automatskim mjenjačem. EAT8 dobiva dvije nadogradnje s optimiziranim mjenjačem i načinom "kočenja", kako bi vozilo usporilo bez korištenja papučice kočnice.

Jednostavan za korištenje

Vozilo automatski upravlja elektromotorom i motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, ali možete odabrati svoj način vožnje: ZEV, Hybrid ili Sport, pomoću izbornika dostupnog nadomak vozača na središnjoj konzoli.

Na zaslonu osjetljivom na dodir možete pratiti dijagram toka energije, statistiku potrošnje. Navigacijski sustav Citroën Connect Nav 3D uključuje niz specifičnih značajki, kao što su električna područja punjenja. Aplikacija MyCitroën omogućuje vam zakazivanje zakašnjelog punjenja, pokretanje ili prestanak punjenja i prikaz razine napunjenosti baterije. Vrijeme punjenja je optimizirano: od konvencionalne utičnice preko noći ili za dva sata uz pomoć 32A Wallboxa (kupljenog ili iznajmljenog).

Svi zaljubljenici u SUV modele mogli bi se zaljubiti na prvi pogled. S nestrpljenjem očekujemo 2020. godinu i lansiranje ovog impresivnog modela.

13.03.2019.