Nissan organizirao najveću paradu električnih automobila

Japanski proizvođač na poznatoj britanskoj stazi Silverstone okupio vozila vrijedna 54 milijuna kuna.

Japanski proizvođač automobila Nissan upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda kao organizator najveće parade električnih vozila na svijetu.

Ista je održana na poznatoj britanskoj stazi Silverstone, a okupila je 225 automobila, sedam više od dosadašnjeg rekorda koji je postavio Chrysler.

Kolonu dugu više od tri kilometra čini su vlasnici modela Leaf koji su samo za tu priliku pristigli iz svih krajeva Ujedinjenog Kraljevstva.

Cijena električnog kompakta na tamošnjem se tržištu kreće oko 240.000 kuna, uključujući porez te državni poticaj u iznosu 46.000 kuna, pa se ukupna vrijednost parade procjenjuje na 54 milijuna kuna.

Nissan Leaf već je i ranije upisan u Guinnessovu knjigu rekorta, kada je vozač Terry Grant na Goodwood Festivalu brzine odvozio najbolje vrijeme vozeći unatrag.

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

04.12.2012.