Jaguar X-Type

Nedavno smo vas izvjijestili kako će Jaguar proizvesti nasljednika modela X-Type, dakle konkurenta automobilima poput BMW-ove serije 3 ili audijevog A4

 Za razliku od neuspješnog prethodnika, novi bi model trebali karakterizirati moderni dizajn, napredna motorizacija, bogata oprema te aluminijska platforma.

Razlog za lansiranjem ovog modela je sasvim jasan i opravdan. Naime, Jaguar se želi etablirati kao ozbiljan premium proizvođač, a za takvo nešto mu je neophodno potrebna manja obiteljska limuzina s većom prodajom od one koju mogu ostvariti luksuzne poslovne limuzine kakve Britanci trenutno nude. Također, za takvo nešto morate se ozbiljno uhvatiti u koštac s njemačkom konkurencijom koja vlada ovim segmentom.

Kako bi točno ovaj automobil trebao izgledati možete vidjeti na priloženim renderima, a recimo i kako će se temeljiti na novoj aluminijskoj platformi koja će omogućiti pogon na stražnje te na sva četiri kotača. Ova bi modularna platforma također trebala poslužiti i kao osnova za razvoj sljedeće generacije modela XF. XK i sl.

U Jaguaru žele napraviti lako i vrhunski upravljivo vozilo koje će kupce privući svojim performansama, ali i ekonomičnošću. Tako će u novi X-Type biti ugrađivani i 4-cilindrični turbo benzinski i dieselski motori, dok će vrh ponude činiti 3.0 V6 turbodiesel uparen s električnim motorom integriranim u 8-stupanjski ZF-ov automatski mjenjač.

Dolazak ovog Jaguara na tržište možemo očekivati tijekom 2012.

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

Oznake:

23.07.2010.