Jaguar F-Type na ispitu izdržljivosti

Malo je automobila, posebno sportskih, koji prije ili kasnije ne završe na asfaltu neke od poznatih trkaćih staza. Bilo da se radi o Nürburgringu, Fioranu ili u slučaju prvog videa, Nardu, rezultati su očekivano uzbuđujuć.

Jaguarov novi sportski model F-Type svoju će premijeru imati na predstojećem salonu u Parizu koji svoja vrata otvara kroz nekoliko dana. S obzirom na reputaciju i obećanja, jasno je da ništa nije smjelo biti prepušteno slučaju.

Upravo stoga, ovaj je automobil (sposoban dostići brzinu od 275 km/h) podvrgnut dugim kilometrima testiranja (10 sati dnevno pri temperaturama višim od 40 stupnjeva) upravljivosti pri visokim brzinama, hlađenja, efikasnosti sustava za nadzor nad stabilnošću te elektroničkog diferencijala.

Kao u "starim vremenima", Jaguar F-Type jedan je od automobila o kojima nismo imali prilike mnogo saznati prije najavljene premijere. Štoviše, Jaguar je objavio tek jednu sliku, a znamo kako će ovaj model pokretati 3.0 V6 i 5.0 V8 motori. Prvi će biti dostupan u dvije izvedbe, s 340, odn. 380 KS u izvedbi S. Vrh ponude činit će R izvedba s 5.0 V8 motorom snage od 460 KS.

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

25.09.2012.