CITROËN BORN PARIS XV: izložbom na otvorenom – 100 ikonskih modela proslavilo 100 godina odvažnosti

Citroën je proslavio svoju obljetnicu od 14. – 16. lipnja u 15. arondismanu u Parizu, gdje je priča započela 1919.

Prvi Citroën, Tip A, lansiran je u Parizu u lipnju 1919. Kako bi proslavio rođendan, brend je stvorio buzz u 15. arondismanu, gdje je priča i započela. Nekoliko metara od obale Seine, na mjestu tvornice Javel, pariška ulica bila je transformirana preko noći i iznenadila prolaznike u ranim jutarnjim satima. Protežući se 400 metara niz ulicu Linois, 100 automobila i kombija koji predstavljaju stogodišnjicu marke bili su izloženi na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Ikonski modeli od privatnih kolekcionara i iz Konzervatorija, prizivaju100 godina odvažnosti i inovacija posvećenih slobodi trenutka i avanturi. Na izložbi na otvorenom bili su:

 -        4 konceptna automobila

-        74 ikonskih modela

-        14 modela iz motorsporta

-        3 modela koji simboliziraju automobilsku avanturu

-        5 modela iz trenutne game

Marka je obilježila tako svoju obljetnicu izlažući modele koji ne samo da su obilježili ovih 100 godina marke Citroën već i automobilsku industriju, automobile koji ilustriraju identitet marke. Citroën je popularna marka koja se dopada vozačima desetljećima sa svojim odvažnim dizajnom i udobnošću bez premca posvećenim mobilnosti za sve. To je marka s jedinstvenom osobnošću, najviše sakupljana od kolekcionara u svijetu. Izložba naziva “Born Paris XV”,  održana je u kvartu čiji život je obilježen tijekom 50 godina s tvornicom Citroën.

18.06.2019.