Novim tehnologijama smanjite buku u vozilu

Goodyearova Sound Comfort i Dunlopova Noise Shield tehnologija smanjuju buku
u unutrašnjosti vozila za četiri decibela

Goodyear i Dunlop predstavili su nove tehnologije čija je svrha smanjiti buku u vozilu koja nastaje pri kotrljanju guma. Glavna značajka nove Goodyearove Sound Comfort i Dunlopove Noise Shield tehnologije je umetak od poliuretanske pjene s otvorenim ćelijama na unutarnjoj površini gume.

Zahvaljujući spomenutom sloju napredne pjene nove tehnologije učinkovito prigušuju rezonanciju kontaktne površine te za 11 decibela ublažavaju vrhunac frekvencije zvuka unutar gume koja nastaje pri kotrljanju gume po kolniku, a za 4 decibela stišavaju ukupnu buku u unutrašnjosti vozila.

Goodyearova Sound Comfort i Dunlopova Noise Shield tehnologija troškovno su učinkovite, stabilne tijekom čitavoga životnog vijeka gume, a pjena je dovoljno lagana da ne utječe na broj prijeđenih kilometara, otpor kotrljanja ili brzinsku izdržljivost.

Goodyearova tehnologija SoundComfort dostupna je za ljetne, zimske i cjelogodišnje te RunOnFlat gume samo kao dio originalne opreme pojedinih modela Audija A8:

 

  • Eagle F1 Asymmetric ljetne gume – 255/45R19 104Y XL 
  • Eagle LS2 cjelogodišnje gume – 255/45R19 104H XL 
  • Excellence RunOnFlat gume – 255/45R19 104Y XL
  • Eagle F1 Asymmetric ljetne gume – 265/45R20 104Y XL

 

Dunlopovu tehnologiju Noise Shield odabrao je Audi za pneumatike originalne opreme za neke od svojih poznatih sportskih modela kao što su RS6 i RS7 te novi A8.

08.07.2014.