Korištenje mobitela u vožnji višestruko produžava vrijeme reakcije u slučaju opasnosti

Na konferenciji, u okviru koje je održana i panel rasprava, razgovaralo se o sve većem broju distrakcija u vozilu u obliku mobitela, ali i sve naprednijih komunikacijskih uređaja ugrađenih u nova vozila

Po prvi puta na temu sigurnosti u cestovnom prometu uz policijske i prometne stručnjake odgovore su tražili i predstavnici IT i autoindustrije te predstavnici prijevoznika, taksista i profesionalnih vozača.
Konferencija je organizirana u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu koju i ove godine, drugu godinu zaredom, provodi Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS) u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskom gospodarskom komorom.

Na konferenciji, u okviru koje je održana i panel rasprava, razgovaralo se o sve većem broju distrakcija u vozilu u obliku mobitela, ali i sve naprednijih komunikacijskih uređaja ugrađenih u nova vozila. Po prvi puta na temu sigurnosti u cestovnom prometu uz policijske i prometne stručnjake odgovore su tražili i predstavnici IT i autoindustrije te predstavnici prijevoznika, taksista i profesionalnih vozača.


Kompletan članak pročitajte na autoPRESS.hr

17.10.2018.