Čišćenje motora od ugljikovih naslaga

Ugljik je prirodni nusprodukt kod sagorijevanja goriva u motorima, koji se ventilira kroz ispušni sustav vozila. To rezultira tankim slojem nakupina ugljika na dijelovima motora i ispušnog sustava koji su u sustavu procesa izgaranja. 

Uobičajeno je da nakupine ugljika u sustavu motora s unutrašnjim izgaranjem vozačima ne predstavljaju veće probleme dok ne dođe do pretjerane količine nakupina, a treba naglasiti kako su one danas prisutne u svakom vozilu na cesti.

Mnoge stvari, kao što su ulje, gorivo lošije kvalitete, previše bogate mješavine goriva isto kao i loša vožnja te gradski način vožnje, takozvani start-stop, uzrokuju brže nakupljanje ugljika. U trenutku kada nakupine postanu prekomjerne dolazi do lošijih performansi vozila (smanjena snaga i okretni moment, podrhtavanje motora, učestalo zastajkivanje po hladnom vremenu, povećane koncentracije štetnih plinova i povećana potrošnja goriva), što na kraju uzrokuje kvarove i povećanu potrošnju.

Razvoj jačih i efikasnijih motora rezultirao je nastankom kompleksnih sustava senzora, elektroničkih nadzora motora te vrlo preciznom unutarnjom geometrijom, koja zahtjeva da sve bude smješteno u puno manji i tanji prostor nego ranije. Takva konstrukcija je rezultirala kvalitetnijom i sigurnijom vožnjom. Problem nastaje kad senzori i računala ne prikažu problem koji nastaje nakupinom ugljika sve dok nije prekasno tj. dok nakupine ne postanu prevelike.

Uzmemo li u obzir visoke cijene goriva, nastojanje smanjenja emisije CO2 te povećanje životnog vijeka i efikasnosti motora, usluge de-karbonizacije, uz već poznate uštede i koristi, pružaju korisnicima i usluge preventivnog održavanja (PO).

Svi smo dobro upoznati sa problemom stalnog porasta cijena goriva zadnjih nekoliko godina. Stvaranjem cjenovno pristupačnog rješenja pomoću kojega je moguće uštedjeti novac za kupnju goriva, a u isto vrijeme i doprinijeti očuvanju okoliša je dobitna kombinacija za sve. Ukoliko de-karbonizacija postane primarni način preventivnog održavanja to će biti od velike koristi i servisnim centrima i korisnicima.

Inovativna metoda čišćenja ugljikovih naslaga koja koristi električnu energiju i vodu je najefikasnija, najpogodnija za okoliš, ne invazivna, jednostavna, brza i povoljna. Ovaj sustav za čišćenje ugljikovih naslaga je drugačiji od svih ostalih metoda čišćenja. Jednostavno priključite uređaj na automobili i nakon 40 minuta rada sa Jubeja EP-350 motor će biti u potpunosti očišćen.

Ne samo da je takva metoda jednostavna i efikasna već ne ostavlja nikakve tragove i nečistoće nakon rada. Također nije štetna za okoliš i zdravlje ljudi jer ne koristi nikakve opasne kemikalije. Više o toj metodi i uređajima možete pročitati na www.jubeja.eu.

Ukoliko se odlučite za korištenje ovog sustava primijetit ćete povećanje snage motora, smanjenje emisije ispušnih plinova kao i manju potrošnju. Osim rezultata koji su odmah vidljivi tu su i mnoge dugoročne koristi za vaše vozilo.

Ignoriranje problema nakupina ugljika mogu vas dovest do kvarova na motoru koji ponekad zahtijevaju veće popravke ili čak zamjene pojedinih dijelova motora.

22.08.2014.