Yaris Hybrid

Nakon nedavne premijere Toyotinog hibridnog gradskog mališana na Salonu automobile u Ženevi, stigla...

Nakon nedavne premijere Toyotinog hibridnog gradskog mališana na Salonu automobile u Ženevi, stigla je i službena potvrda najavljenih niskih emisija CO2. Rezultat koji donosi Yaris Hibrid je 79g/km CO2, te se ponosi najnižom emisijom CO2 među vozilima sa konvencionalnim motorima (motori sa benzinskim ili dizel pogonom).

Zahvaljujući iznimnoj učinkovitosti hibridnog sustava, novi Yaris Hibrid je prava revolucija efikasnosti i štedljivosti. Yaris Hibrid je gradski automobil sa 100 KS , već standardna oprema donosi klima uređaj i automatski mjenjač, no najveća prednost je mogućnost emitiranja iznimno niske razine ili čak nikakve količine štetnoga CO2. Pogon novoga hibrida je optimiziran za visoku efikasnost, te eliminira potrebu za uključivanjem benzinskog motora čim je to više moguće.

Yaris Hibrid u prodaji se očekuje od lipnja ove godine, a cijene na većim europskim tržištima biti će u skladu sa dizelskim motorom iz ponude konkurentnih modela.Ujedno, Toyotina istraživanja pokazuju da kumulativni učinak hibridnog sustava (koji kombinira rad benzinskog i električnog motora) dovodi do prosjeka od 66% vremena i 58% udaljenosti u kojima Yaris Hibrid vozi samo na električnu energiju. Ovim načinom automobil ne troši gorivo i ne zagađuje okoliš jer ne emitira CO2.

autosport.hr

autosport.hr

Autosport.hr elektronski je magazin o automobilima i automobilističkom sportu. Redakciju autosporta čini malena, ali uporna i neumorna skupina ljubitelja automobila i automobilizma. Možete ih susresti na automobilskim salonima, prezentacijama, ali i pored planinskih cestica na rally brzincima, naoružane laptopima i fotoaparatima, dobrom voljom i željom za promoviranjem automobila, automobilizma i tehničke kulture.

19.03.2012.