Toyota predstavila auto koji mogu voziti i djeca

Koncept Camatte zanimljiv je jer sadrži niz dijelova koje je moguće zamijeniti kao što su karoserijski paneli, pa se vozilu lako može zamijeniti boja, a dijelom i izgled.

Camatte ima tri sjedala. Vozač je smješten sprijeda u sredini, a iza su još dva sjedala za putnike. Prema objašnjenju iz Toyote, ovaj dizajn napravljen je kako bi se olakšala komunikacija između roditelja za volanom i djece iza u drugom redu.

Štoviše, Camatte također ima i podesive papučice. Dijete na taj način može polako razvijati svoju vještinu vožnje dok se roditelj brine u stvarima kao što je krajnja kontrola nad vozilom i kočenje.

Nažalost, iako je Camatte pravi pravcati automobil Toyota ga neće uvesti u proizvodnju. Ovo je zasada samo koncept, a da se kojim slučajem Toyota odlučila da ga počne proizvoditi, taj potez bio bi ravan reinkarnaciji Volkswagenova vojnog vozila Kubelwagen u moderno doba na kojega Camatte jako podjeća.

net.hr

net.hr

Net.hr najposjećeniji je portal u Hrvatskoj. Mjesečni doseg portala Net.hr: 47,52 % (izvor: GemiusAudience istraživanje, listopad 2010., VALICON & Gemius S.A.)

Trenutne mjesečne statistike: više od 3,2 milijuna jedinstvenih korisnika i više od 140 milijuna otvaranja stranica.

02.07.2012.