Jaguar širi ponudu

Nakon što je na ovogodišnjem pariškom auto salonu konačno predstavljen nasljednik legendarnog E-Typea, model F-Type, iz Jaguara stižu vijesti o daljnjem širenju modelske ponude.

Konkretnije, izvori javljaju kako ovaj britanski brand u skoroj budućnosti namjerava kupcima ponuditi novu limuzinu te SUV model.

Nije riječ samo o nagađanjima s obzirom kako vijest dolazi od jaguarovog šefa Adriana Hallmarka, koji je potvrdio ozbiljan rad projektima razvoja ovih automobila, no nije išao u detalje. Hallamark je nadalje istaknuo novi F-Type kao pokazatelja u kojem će se smjeru kretati Jaguar, odnosno kao predstavnika tri osnove smjernice koje će morati slijediti svi novi modeli: inovacije, dizajna i performansi.

Za sada o spomenutim novitetima znamo kako bi limuzina trebala ustvari biti novi ulazni model u jaguarovu ponudu s kojom bi Britanci trebali konkurirati BMW-ovoj seriji 3, mercedesovoj C klasi i sl. Očekuje se i kako bi osnovu njegove motorizacije trebala činiti nova obitelj 4-cilindričnih pogonskih strojeva. Hibridna izvedba je također vrlo vjerojatna.

Kada je riječ o SUV-u najvjerojatnije će se raditi o modelu sličnom rangeroverovom Evoqueu, dakle o manjem kompaktnom SUV-u, no dakako moguće se i druge varijante. U svakom slučaju na ovom će polju Jaguar posegnuti za tehnologijom i znanjima bratskog mu Land Rovera pa je za vjerovati kako će visina razvojnih troškova biti poprilično prihvatljiva.

Spomenimo još i kako je Hallmark potvrdio kako će model XK u sljedećoj generaciji biti pomaknut "upmarket". naime, većina sadašnje prodaje ovog modela se odnosi na R i R-S izvedbe pa je sasvim logično krenuti u smjeru većih performansi i bogatije opreme, posebno ako u obzir uzmemo i činjenicu skorašnjeg lansiranja F-Typea koji će zauzeti donji dio jaguarove sportske ponude.

autonet.hr

autonet.hr

Autonet.hr je prvi automobiliski web-magazin pokrenut u Hrvatskoj. Brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

12.10.2012.