Spa-Francorchamps ugošćuje odlučujuću predzadnju utrku europske serije Le Mans

Predzadnja utrka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchampsa, ima nekoliko jedinstvenih značajki, među kojima su dužina kruga, promjene visine i zahtjevnost zbog starije i agresivnije podloge. Sve Dunlopove ekipe imat će za gume na raspolaganju opcije A i B – meke i srednje gume

Europska serija utrka Le Mans (ELMS) nastavlja se 22. i 23. rujna 2018. u belgijskom Spa-Francorchampsu, a o naslovima prvaka odlučivat će se u zadnjih 8 sati utrkivanja. Vodeći natjecatelji u klasi LMP2 imat će na raspolaganju mogućnosti A i B, dakle meke i srednje gume, što vrijedi i za ekipu G Drive Racing. Jednake mogućnosti imat će i vozači u klasi LMGTE, gdje svi natjecatelji upotrebljavaju isključivo Dunlopove gume. Kod promjenjivog vremena koje je karakteristično za tu stazu vozači u klasi LMP2 imat će na raspolaganju gume intermediate i gume za kišu, a za klasu GT u tom će slučaju gume za kišu biti jedina mogućnost.

»Sa zahtjevima koje postavlja starija i agresivna staza, Spa vjerojatno ima jednu od najneobičnijih površina u ovoj sezoni«, izjavio je Mike McGregor, Dunlopov voditelj testiranja i podrške na stazi. Zato će ekipe većinu vremena namijenjenoga za trening morati potrošiti za pripremu pravilne opreme.Ta će utrka naime biti ključna za obje klase u kojima se natječu vozači s Dunlopovim gumama.

Drugu uzastopnu pobjedu na stazi Spa-Francorchamps želi osvojiti ruska ekipa G-Drive Racing Oreca #26, koja je u klasi LMP2 ovu sezonu na vrhu ljestvice Svjetskoga prvenstva FIA u utrkama izdržljivosti (WEC). Ekipa je pobijedila na zadnje tri utrke ELMS. U klasi GTE na prvom je mjestu Porsche #88 ekipe Proton Competition, koja vodi pred prošlogodišnjim prvacima JMW Motorsport s Ferrarijem #66.


21.09.2018.