Prava je sreća da nitko životom nije platio ove nesreće

Brad Keselowski proslavio je novu pobjedu u NASCAR Sprint Cup seriji nakon što je prvi prošao ciljnom ravninom utrke GEICO 500 na Talladega Superspeedway stazi u Lincolnu. Osim ove informacije vrijedi spomenuti i ludilo koje se pritom događlo.

Najdulja staza u NASCAR kalendaru (4,28 kilometara) je uz 19. pobjedu u karijeri 32-godišnjeg Amerikanca, inače i ukupnog pobjednika iz 2012., ponudila pravu dramu koju je oštećenje na automobilu platilo 35 od ukupno 40 vozača. Prava je sreća da ozbiljnijih posljedica nije bilo, a posebice u trenutku u kojem je Paul Menard okrenuo Jimmieja Johnsona prouzročivši sudar još dvadesetorice vozača.

Traži se rješenje

Osim ovog bilo je još nekoliko sudara koji su mogli imati kobne posljedice, a svakako i onaj u kojem su sudjelovali Danica Patrick i Matt Kenseth, kao i prevrtanje Chrisa Bueschera što je sve rezultiralo novim valom kritika koje su uputili vozači vezano za sigurnost na samoj stazi. Rješenje nitko ne nudi, premda ima onih koji sramežljivo spominju smanjenje brzine. Ipak, možda je i jedinu pravu istinu rekao pobjednik utrke:

“Nisam siguran zna li itko u našem sportu koje bi bilo pravo rješenje.”

netmobil.hr

netmobil.hr

Bez obzira na to teku li u vašim venama oktani, ili je automobil za vas tek prijevozno sredstvo, ono što se događa u svijetu automobila i prometa utječe na vašu svakodnevnicu, stoga je Netmobil.hr tu kako bi vam pružio što više korisnih informacija i savjeta.

Jedinstvenim miksom zanimljivog i svrhovitog sadržaja iz relevantnih izvora, informacija o novim vozilima, kretanjima na tržištu automobila i energenata, pogled u budućnost začinjenu pokojom zanimljivosti, to je ono što od Netmobila možete očekivati svaki dan.

08.05.2016.