Aplikacija koja zamjenjuje suvozača u reliju

iPACENOTES je aplikacija koja zamjenjuje suvozača u reliju, napravio Mireo!

Tvrtka Mireo objavila je početak razvoja iPACENOTES aplikacije i predstavila Internet stranice projekta. Ovime će se povećati sigurnost tijekom treninga obzirom na nesreće i izlijetanja sa ceste uslijed pogrešno ili nepravovremeno pročitane instrukcije, a široj publici otvoriti vrata i omogućiti uvid u svijet auto utrka.

Iako na tržištu već postoji niz aplikacija koje vozačima i suvozačima pomažu pri bilježenju instrukcija o karakteristikama ceste na kojoj se vozi reli utrka, iPACENOTES je globalno prva aplikacija koja će pravovremeno izgovarati instrukcije vozaču i time u potpunosti moći zamijeniti suvozača. Ulaganje u razvoj iznosi 3.300.000 kn a aplikacija ce biti dostupna u ožujku 2017. godine.

Tvrtka Mireo d.d. specijalizirana je za razvoj navigacijskih i telematičkih tehnologija (GIS sustavi). Od svojih početaka 2001. godine ulaže u izradu inovativnih rješenja zasnovanih na vlastitim tehnologijama te testiranih i potvrđenih u komercijalnim aplikacijama. Zahvaljujući tehnološki superiornim rješenjima, u kojima je naročita pažnja posvećena potrebama korisnika, Mireo svoj navigacijski softver uspješno prodaje u više od 80 zemalja, na svim kontinentima, na kojima ostvaruje preko 80% prihoda. Mireo posebne uspjehe bilježi na tržištima zemalja u razvoju me u kojima se ističe Indija, u kojoj Mireo sa indijskim partnerom ima najveci tržišni udjel, zatim Europa, Srednji istok, Turska te Dubai gdje je Mireova aplikacija RTA Smart Drive registrirala više od 1.300.000 aktivnih korisnika.

“U Mireu vec više od 15 godina sistematski razvijamo navigacijske aplikacije i potpuno smo upoznati sa mogućnostima postojećih sustava za globalno pozicioniranje što je nužno za prevladavanje nemalih izazova pri tehničkom razvoju ovakve aplikacije. S druge strane, u razvoju sadržajnog odnosno reli dijela aplikacije surađivat ćemo i već surađujemo sa vrhunskim vozačima i suvozačima relija. Aplikacija je namijenjena za edukativne svrhe i treninge ali i za širu publiku poglavito auto entuzijaste. Putem Internet stranica projekta i društvenih mreža informirati ćemo javnost o statusu razvoja te objavljivati edukativne članke o tajnama relija i svakako očekujemo povratne informacije kako bi aplikaciju učinili što boljom” – Ivica Siladić, clan Uprave za razvoj i glavni tehnički direktor tvrtke Mireo d.d. ujedno i viceprvak u Klasi 3 Autorally prvenstva RH u 2014. godini.

U oblikovanju početne ideje u iPACENOTES projekt sudjelovao je Juraj Šebalj, deseterostruki prvak RH u reliju sa velikim međunarodnim iskustvom.

“Svi mi vozači se s vremenom upitamo da li je moguće reli instrukcije ubaciti u neki elektronički uređaj kako bi tijekom vožnje uvijek imali pravovremenu i točnu informaciju. Upotreba ovakvog ure aja je dosta široke primjene ne samo na reliju već i u drugim granama auto i moto sporta, poput kružnih utrka, brdskih utrka, a cak i u motociklizmu, gdje prema pravilima nema suvozača, a postoji velika potreba za njim. Naša preliminarna testiranja su pokazala da je ovakav sustav moguće realizirati no potrebno je još puno rada kako bi sustav učinili sigurnim za upotrebu. Pojava ovako unaprijeđene iPACENOTES aplikacije na tržištu mogla bi biti povijesni trenutak u povećanju sigurnosti motosporta” – Juraj Šebalj.

Suradnik u iPACENOTES projektu je i Miran Kacin, vlasnik tvrtke IK Sport d.o.o. koja brine o vozilima reli vozača, dugogodišnji reli suvozač koji je sudjelovao i u World Rally Championship utrkama.

U današnje vrijeme pametnih telefona i ostalih ure aja koji su postali sastavni dio naše svakodnevice, moguće je razviti aplikaciju koja ce u određenoj mjeri zamijeniti suvozača. Idealna upotreba iPACENOTES aplikacije jest tijekom treninga, gdje ce svakako utjecati na povećanje sigurnosti. Što je tiče natjecanja, bit ce veliki izazov uciniti aplikaciju toliko kvalitetnom da zamijeni suvozača i tijekom utrke no osobno volim izazove i nadam se da ce moje iskustvo doprinijeti tome. Pravo je vrijeme da se ovakva aplikacija pojavi na tržištu. Više na službenim stranicama.

Za svoja inovativna rješenja Mireo je nagrađen brojnim nagradama kao što su nagrada za projekt godine za 2010. i 2011. godinu za Mireo DON’T PANIC navigacijsko rješenje za pametne telefone koju dodjeljuje Udruga za projekt menadžment, PMI ogranak Zagreb te ‘GREENOVATION 2014′ najbolja usluga hrvatskog zelenog gospodarstva dodijeljena od strane Savez za energetiku Hrvatske.

automanija.com

automanija.com

Na Automaniji ćete pronaći pregršt korisnih informacija o automobilima, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Sadržaj je podijeljen po rubrikama kako bi se lakše snalazili. Ovdje ćete pronaći sve o novim modelima pojedinih proizvođača automobila, novosti iz svijeta super sportskih automobila, ali i redovite informacije iz svjetskog i hrvatskog autosporta.

Oznake:

03.04.2016.