Par savjeta - kako ispolirati auto do sjaja

Nečistoće na površini kao što su industrijska prašina i smola sa drveta možete otkriti prelaženjem vrhovima prstiju po površini nakon što ste oprali vozilo. Takve nečistoće nećete moći ukloniti klasičnim pranjem, već će ipak trebati malo dodatnog truda.

 

Poliranje je potrebno samo onda kada boja izgubi sjaj i sa sredstvima za konzerviranje ne možete postići sjaj.

  • Prije poliranja detaljno operite auto. Oprezno operite auto skidajući svu prljavštinu, te isperite sa puno vode. Svaki ostatak prljavštine može ošetiti Vašu boju na autu pri poliranju.
  • Kada polirate, polirajte u dijelovima okolo auta, pastu nanesite na spužvu te polirajte u malim dijelovima rađe nego cijeli auto odjednom. Uzmite si dovoljno vremena da ne oštetite boju na autu.
  • Poliranje morate utrljati u boju kako bi imalo najviše učinka. Može biti zastrašujuće, ali ako se napravi polako i strpljivo, transformirati će Vaš auto.
  • Nanesite smjesu na spužvu za poliranje te utrljavajte u boju na autu čvrsto i jednolično. Trebali bi osjetiti kako se smjesa širi i stanjuje. Nemojte stiskati prejako i nemojte raditi prebrzo.
  • Kada ste nanjeli pastu za poliranje na cijeli auto koristite čistu krpu kako bi skinuli višak i podigli sjaj na cijelom autu.
  • Veće udubine se mogu ispolirati sa strojem za poliranje. Nakon što nanesete pastu za poliranje na spužvu stroja, u dijelovima polirajte auto. Važno je da je izravnan stroj na auto, te da ne stišćete prejako.

Još jedan mali savjet - nemojte da krpa, kojom skidate višak paste za polirenje sa auta, padne na pod, male čestice prljavštine mogu uzrokovati štetu na vašem laku.

 

auti.hr

auti.hr

AUTONET je, kao prvi magazin ove vrste pokrenut u Hrvatskoj, započeo s radom 9. travnja 1999. Od samih početaka, postavili smo ciljeve koje smatramo nužnima za kvalitetan rad u okvirima ovog medija: brojnost čitateljske publike, brzina donošenja informacija i obujam objavljenih sadržaja naši su glavni aduti. Uz to, AUTONET neprekidno proširuje svoju ponudu obogaćivanjem sadržaja i proširivanjem tema koje donosi.

 

27.12.2015.