Ovo je TOP 10 najboljih motora u automobilima 90-ih godina

Romantičari bi s punim pravom rekli kako su 80-e i 90-e godine prošlog stoljeća bile zlato doba sportskih automobila, jer se tada nije vodilo računa o ekologiji, razini buke pa u neku ruku niti o trajnosti – vozački užitak bio je ključ svega

Mi smo odlučili započeti s 90-im godinama. Napravili smo listu TOP 10 najboljih motora po našem izboru. Naravno, o mnogočemu bi se dalo diskutirati satima, a Vaše komentare ostavite nam na Facebooku autoPRESS-a.
No, krenimo redom, uz napomenu da redoslijed na listi nije bitan, jer svaki od ovdje navedenih motora zaslužuje najveće poštovanje svakog istinskog zaljubljenika u automobile.

10. Audi RS2

Prvi pakleni karavan iz Audija u najboljem je obliku ispunjavao dvostruku funkciju – avršenog obiteljskog automobila i žestokog razbijača. Motor preuzet iz modela Audi S2 bio je 2.2-litreni turbobenzinac s pet cilindara i 227 KS. No, za RS2 Audi je tražio pomoć stručnjaka iz Porschea, koji su ugradili 30 posto veći turbopunjač KKK, veći hladnjak stlačenog zraka, nove bregaste osovine i sustav ubrizgavanja goriva s većim protokom. Sve to omogućilo je povećanje snage na 311 KS pa je Audi RS2 do stotke sprintao za 4,8 sekundi i jurio 262 km/h.
Kompletnu top listu pročitajte na autoPRESS.hr

11.10.2018.