Kako dobro! Zašto staviti drvenu kvačicu na otvor za ventilaciju u autu?

U trgovinama se može naći široka ponuda mirisa za automobil koji će unutrašnjost limenog ljubimca osvježiti i učiniti je ugodnijom. No zašto sami ne biste napravili potpuno prirodan miris gotov za nekoliko sekundi?

Želite li da vaš automobil uvijek lijepo miriše i pruži vam udobnu vožnju ne morate ga opskrbiti kupovnim mirisima koji često sadrže i kemikalije.
Napravite sami prirodan miris za auto koji će vas koštati svega nekoliko kuna, a gotovo je u 5 sekundi.
Sve što vam treba je drvena kvačica i eterično ulje po želji. Kvačicu natopite s nekoliko kapi ulje te je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gdje se i inače stavljaju kupovni tekući mirisi za automobil.
Zahvaljujući protoku zraka miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila.
Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, u foto galeriji izdvojili smo 5 eteričnih ulja iz trgovina koja djeluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost te sadrže ekstrakte slijedećih biljaka:
1. Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne djece te pomaže kod nesanice, stresa i depresije.
2. Manuka djeluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove te opušta napetost u mišićima.
3. Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu te ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu te pomaže opuštanju mišića.
4. Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a otjerat će i insekte koji mogu zalutati u automobil.
5. Arapski jasmin djeluje smirujuće te pomaže kod anksioznosti. Lijepo se kombinira s citrusima, drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.

 

Vijest je prenesena s portala zadovoljna.dnevnik.hr

26.03.2018.