Evo što se sve nalazi u sjedalu najprestižnijeg Mercedesa

U SJEDALU S klase ima više opreme no u deset godina starom Golfu

Većina će se složiti kako je Mercedesova S klasa najpoznatija luksuzna limuzina na svijetu, a tek je neznatno manji broj onih koji misle kako je i najbolja. Kako god, S klasa bila je i ostala glasnik trendova, tehnološki inkubator i Mercedesov glavni ponos.
U takvom proizvodu gdje je svaki dio optimiziran do detalja zanimljivo je doslovno dublje ući u svaku pojedinu temu. A jedna od najzanimljivijih su sjedala, nekad samo nužni naslonjači, a danas još jedan proizvod koji nosi tehnološki napredne funkcije.

Posljednjim redizajnom Mercedes je unaprijedio S klasu, a u sklopu novosti ponudio je sjedala koja su postala sastavni dio Energizing Comfort Control sustava. Taj će sustav nastojati popraviti raspoloženje korisnika na više načina, od ambijentalne rasvjete i klime, pa sve do sjedala koja imaju funkciju grijanja, ventilacije i hlađenja. Svime se upravlja električnim putem, a pritom su u sjedala još stali i elementi pasivne i aktivne sigurnosti.
Ako ste se pitali kako to sve izgleda kad se pogleda ispod finih kožnih presvlaka, sada imate priliku. YouTube kanal What's inside? napravio je upravo to, rastavio jedno sjedalo nove S klase.

 

Vijest je prenesena s portala index.hr/auto

28.03.2018.