Dva petogodišnjaka iskopali rupu i pobjegli iz dječjeg vrtića, otišli su kupiti Jaguara

Rupu ispod ograde iskopali su lopatama, danima su pripremali plan za bijeg

Dva petogodišnja dječaka iz Rusije uspjela su se nesmetano izvući iz vrtića kako bi otišli kupiti pravi, sportski auto, prenosi Guardian. Klinci su lopatama, kojima se inače igraju u pješčaniku, iskopali dovoljno veliku rupu da bezbrižno išetaju iz dvorišta.

Dječaci su nakon bijega gotovo 2 kilometra pješačili do trgovine luksuznih automobila. Jedna vozačica opazila ih je i pitala što rade, a klinci su joj odgovorili da su upravo došli iz vrtića i da žele kupiti Jaguar, ali nemaju novca. Zabrinuta žena smjestila ih je u svoj auto i odvezla do policijske postaje.

Odgajateljica dobila otkaz

Zaposlenice vrtića rekle su kako su dječaci, navodno, bijeg pripremali nekoliko dana unaprijed i svakodnevno pomalo iskopavali rupu ispod ograde lopaticama iz pješčanika. Zaposlenice su njihov nestanak primijetile pola sata nakon što se dogodio.

Lokalne vlasti zadužene za školstvo nadležnoj su odgajateljici uručile otkaz zbog ovog propusta te su i ostalima uputile strogo upozorenje. “Ovdje se radi o veoma ozbiljnom prekršaju”, za ruske je medije izjavila voditeljica odjela za predškolski odgoj, Olga Denisenko. Usprkos tome, roditelji dvojice dječaka nisu podnijeli kaznenu prijavu protiv dječjeg vrtića.

Vijest je preuzeta sa portala telegram.hr

09.09.2015.