Posve nova Opel Insignia Grand Sport

Grand dizajn: elegantna silueta vrhunske aerodinamičnosti sa stilom velikog kupea

Molimo mjesta za Opel Insignia Grand Sport! Već je pri prvom pogledu na novu generaciju Opelova modela s vrha ponude jasno da ona zaslužuje novo ime. Nakon uspješne prve generacije Insignije koja je imenovana Automobilom 2009. godine i koja je dosad prodana u više od 900 000 primjeraka, nova Insignia Grand Sport temelji se na posve novoj arhitekturi vozila. Međuosovinski je razmak produljen 92 mm te je zahvaljujući njemu unutrašnjost puno prostranija, što će posebno znati cijeniti putnici u stražnjem dijelu kabine. To je omogućilo dizajnerima i da novoj Insigniji Grand Sport podare izvanredne nove sportske proporcije i pravi izgled modela s vrha ponude: sada izgleda puno duža i niža te ima elegantnu vitku siluetu kupea i robustan stav vozila iz viših klasa. Sve to dolazi u kombinaciji s aerodinamičnošću vodećom u klasi i koeficijentom otpora zraka od samo 0,26. Kabina nove Insignije Grand Sport oduševit će vozače elegantnom obavijajućom kontrolnom pločom i tri centimetra nižim položajem sjedenja, nudeći puno sportskije i izravnije iskustvo vožnje.

Da budemo posve precizni, izgled nove Insignije Grand Sport nije jedino što je dinamičnije – i njene su performanse takve. Kao kod Opel Astre, učinkovitost je bila ključna prilikom razvoja nove Insignije. Optimizirane dimenzije i korištenje laganih materijala pomogli su smanjiti masu za maksimalno 175 kg radi bolje preciznosti vožnje i agilnosti. Nove visokotehnološke značajke kao što je sustav pogona na sve kotače s vektorskom raspodjelom okretnog momenta između pojedinačnih kotača – što je najsofisticiraniji sustav koji se nudi u segmentu – ili novi osamstupanjski automatski mjenjač omogućuju vozačima da posve iskoriste sve prednosti.

Insignia Grand Sport opremljena je cijelim nizom vrhunskih tehnologija koje čine vožnju sigurnijom, udobnijom i više opuštajućom nego ikad prije. Krenuvši od cijenjenog prilagodljivog sustava LED svjetala s matricom poznatog od Astre, Opelovi su inženjeri za Insigniju već razvili drugu generaciju svjetala IntelliLux LED®: sada su još brža, preciznija i snažnija, a njihova duga svjetla sada dosežu do 400 metara. Pomoć pri držanju prometne trake s automatskom korekcijom upravljanja, novi prednji zaslon i kamera koja pokriva 360° zajedno sa značajkama za udobnost kao što su jedinstvena premium sjedala koja je certificirao AGR, grijana prednja i stražnja sjedala te grijano vjetrobransko staklo – sve to dodatno povećava udobnost nove Insignije. Dostupan je i izvanredan informacijsko-multimedijski sustav i mogućnosti povezivanja zahvaljujući najnovijoj generaciji sustava IntelliLink i pomoćniku za povezivanje i usluge Opel OnStar, koji će od predstavljanja nove Insignije nuditi i mogućnost osobnog pomoćnika. Ali nova Insignia Grand Sport ne brine samo za sigurnost svojih putnika: to je prvi Opel s aktivnim aluminijskim poklopcem motora koji se u slučaju sudara s pješakom podiže u milisekundi i povećava udaljenost tijela od tvrdih dijelova motora, tako značajno povećavajući zaštitu

Prijavite se na test vožnju u PSC Zagreb na 01/24 04 800 ili putem web stranice www.psc-zagreb.com

12.06.2017.