Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016” održava se već tradicionalno po treći put uzastopce, u trajanju od pet dana, 01.-05.06.2016. Ruta obilazi najzanimljivije lokacije od kojih nijedna nije slučajno odabrana. 

Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala”  jer većina sudionika relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja,domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici, globetrotteri i turisti.

Hrvatska turistička ponuda i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, glavne su odrednice projekta koji je postao zaseban turistički proizvod i brand. Za Nikola Tesla Ev Rally zna cijela svjetska e-mobility zajednica. Prijave stižu iz Kanade, Finske, Belgije, Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije….

Ovo  je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Jedini koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt. Projekt  je prepoznat u svijetu od strane uglednih medija kao što su LA Times, Chicago Tribune, RTL, BBC i drugi koji redovno objavljuju pozitivne priloge, a sve zainteresirane pozivamo da se prijave i sami uvjere je li to istina!

Više detalja pronađite na našoj web stranici: www.niklateslaevrally.com.hr

Pratite nas na FB :https://www.facebook.com/www.nikolateslaevrally.com.hr/

I Instagram profilu: nikolateslaevrallycroatia  

“Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016” održava se već tradicionalno po treći put uzastopce. Ruta obilazi najzanimljivije lokacije od kojih nijedna nije slučajno odabrana. Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala”, jer većina sudionika relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja,domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici, globetrotteri i turisti. Hrvatska turistička ponuda i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, glavne su odrednice projekta koji je postao zaseban turistički proizvod i brand. Za Nikola Tesla Ev Rally zna cijela svjetska e-mobility zajednica. Prijave stižu iz Kanade, Finske, Belgije, Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije….

Rally starta 1. lipnja u Istri, u Rovinju u hotelu Lone, te nastavlja prema Puli i NP Brijuni. Službeni natjecateljski dio relija počinje

2. lipnja ispitom spretnosti u Poreču i prolazi kroz centralnu Istru obilazeći Hum, Motovun, Kringu, Dvigrad i druga atraktivna odredišta u centralnoij Istri te dolazi do Opatije.

3.lipnja se iz Opatije kreće prema NP  Paklenica i Šibeniku.Iz Šibenika se kreće u Nacionalni park Krka,gdje se obilazi prvi cjeloviti hidroenergetski sustav na svijetu, nastao po nacrtima Nikole Tesle. Istoga dana se dolazi u  MC Smiljan gdje su organizatori, Tina i Igor Kolovrat, u svibnju 2014. ispred rodne kuće Nikole Tesle, postavili i punionicu električnih vozila. Iako su ih mnogi “stručnjaci” u čudu gledali, saznajemo da se na toj punionicu tijekom turističke sezone, u jednome danu zna pojaviti i osam električnih vozila na punjenju. Dok se vozila pune, njihovi vlasnici razgledavaju rodno mjesto Nikole Tesle.

Poslije Smiljana, predzadnji je dan rezerviran za Plitvička jezera, a u nedjelju 05.06.2016. je Finish na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje će se odvijati ceremonija proglašenja pobjednika i uručenja nagrada te zanimljivi program sa Teslinom zavojnicom kao ciljnim portalom, ispitom spretnosti i utrkom električnih skutera čime ćemo ujedno obilježiti i 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

Ovo  je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Jedini koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt u koji su uključeni i skoro dvije stotine električnih skutera i drugih vozila za turizam.

Mi nismo samo rally već je event zapravo platforma za predstavljanje i plasiranje raznih električnih vozila i punionica, između ostalog i solarne punionice “Sunčica” sa energy storage-om, wi-fi i drugim dodacima.”

Projekt  je prepoznat u svijetu od strane uglednih medija kao što su LA Times, Chicago Tribune, RTL, BBC i drugi koji redovno objavljuju pozitivne priloge, a sve zainteresirane pozivamo da se prijave i sami uvjere je li to istina!


20.05.2016.