Monaco i Rusija ignoriraju odluku o izbacivanju hostesa sa starta!

Tek što je najavljeno kako ćemo na VN Monaka ove godine ipak imati prilike vidjeti i 'grid girls' djevojke, na isti potez odlučila se i Rusija, ignorirajući tako direktivu organizacijskog odbora Formule 1

U siječnju je vodstvo Formule 1 donijelo odluku da za hostese, poznatije kao 'grid girls', više nema mjesta u tom oktanskom sportu. Pokušalo je objasniti svoj potez no čini se kako istinski i dugogodišnji obožavatelji Formule to nikako nisu prihvatili.
Šef VN Monaka Michael Boeri kratko je i jasno priopćio kako će na njihovoj utrci grid girls biti prisutne i dalje. Lokalnim novinama rekao je: 'Dosad nismo imali problema s organizacijskim napucima iz Formule 1, osim ovoga problema s hostesama. One će i dalje biti u Monaku, no neće držati natpise s imenima vozača. Bit će lijepe kao i uvijek te će i dalje biti u fokusu kamera. Naši američki prijatelji pretpostavljaju kako hostese nisu u skladu s društvenim normama te kako vrijeđaju ženske osjećaje. Naše hostese pohađaju modne tečajeve i škole za odnose s javnošću i jako su dobro plaćene za hostesiranje'.
Još jedna utrka koja će primijeniti zauzeti stav je ona u Rusiji, pa ćemo u rujnu hostese gledati i na startnoj liniji u Sochiju. Šef organizacijskog odbora utrke F1 u Rusiji Dmitry Kozak tvrdi kako su njihove djevojke najljepše te će nastaviti neizostavnu grid girls tradiciju.

 

Vijest je prenesena s autostart.24sata.hr

10.04.2018.